Liquid Graveyard – The Fifth Time I Died

Liquid Graveyard – The Fifth Time I Died
Rising Records, 2011

De Spaans-Britse coalitie rond John Walker (ex-Cancer) en zijn vrouw Raquel brengt een nieuw album uit. The Fifth Time I Died, een beetje een vreemde titel, bezit opnieuw een mix van verschillende stijlen, met Raquel op zang. Toegankelijke metal, met enkele scherpe kantjes.

Een specifieke stijl is er niet te vinden op dit album. De groovy gothic/doom aandoende mainstream metal laat vooral standaard luisterliedjes horen die dankzij de vocalen van Raquel makkelijk wegluisteren. Er zijn progressieve gitaarpassages waarneembaar, maar ook Killing Joke komt in gedachten (net als Voivod, zie logo), zonder echt te intrigeren. De muziek bezit een neiging tot heavy thrash (denk Sanctuary), maar breekt helaas nooit uit.
Het blijft dan ook hangen in vrijblijvendheid. Raquel doet het op een breekbare Liv Kristine-wijze, al probeert ze eveneens met een luchtige grunt de boel aan elkaar te “zingen”. Een toegevoegde waarde kun je het niet noemen, al ben ik blij dat het geen stoorzender is.

Een plaatje zonder echte richting, met nummers die even snel gaan als dat ze komen. Altijd het proberen waard wanneer je houdt van bands op het Holy Records-label. Kan beter, kan slechter.

Tracklisting:
Liquid Graveyard

  1. I Colossus
  2. Violent Skies
  3. Attractor
  4. Reflections
  5. The Fifth Time I Died
  6. Expendable
  7. The Glorious Bitter Seeds
  8. Beholder
  9. Invisible Names
  10. Interlude
  11. Liquid Graveyard

Line-up:

  • Raquel Walker – Vocal
  • John Walker – Guitar
  • Adrian de Buitléar – Bass
  • Acaymo D. – Drums

Links: