Impiety – Advent of…

Impiety – Advent of…
Agonia Records, 2011

Juist, die was er ook nog. Na het eerder verschenen studioalbum Worshippers of the Seventh Tyranny eerder dit jaar was er ook nog een EP. Dat studioalbum was op zijn zachtst gezegd een vreemde belevenis waar ik nog steeds niet helemaal van bekomen ben. Deze keer krijgen we drie nummers voorgeschoteld die (ik zal het al verklappen) weer “normaal” klinken.

Want ondanks het gedurfde procédé van old school doomerige black die Impiety eerder dit jaar liet horen heb ik ze toch graag kletterend, furieus… een spervuur van black metal. En zo gaat het er op Advent of… aan toe. Een beetje een dun geluid wel met vooral rikketikkende blasts, waardoor de vocals een hoofdrol opeisen. De ijzige solo’s tussendoor rapen onderweg wat bonuspunten op en dat is nodig want het is een beetje een mager beestje geworden. Stereotyp gitaarwerk dat weliswaar prima wegluistert, maar dat is net het probleem. Van een Impiety-plaat zou je moeten zweten, ongemakkelijk moeten worden. Dit is veel te makkelijk. Needs more fire!

Misschien had men het gevoel dat men met Worshippers of the Seventh Tyranny te ver is gegaan en heeft men nu basic betrouwbaar spul uitgebracht, maar het mag gerust ietsje meer zijn. Ik wacht dan ook geduldig af tot Impiety zijn wedergeboorte kent. Het gaat in ieder geval wel weer de goede richting uit.

Tracklisting:

     Impiety

  1. Advent of the Nuclear Baphomet
  2. Ave Satanas
  3. Blood Ritual Defamation

Line-up:

  • Shyaithan – Vocals, Bass
  • Guh Lu – Guitar
  • Eskathon – Guitar
  • Atum – Drums

Links: