Slugathor – Reviled, Defamed and Spat Upon

Slugathor – Reviled, Defamed and Spat Upon
Time Before Time Records, 2010

Slugathor‘s nieuwste? Niet meteen. Deze Finse old school death metal-band wint meer en meer aan waardering en maakt van de gelegenheid misbruik om een “zeldzaam materiaal”-verzamelaar uit te brengen. Nu, het is wel aan de zelfzame kant. Of dat voldoende reden is om ze te maken en vooral ook om het te kopen, dat is de hamvraag.

Altijd een gedurfde zaak als bands een verzamelaar uitbrengen en beginnen met het oudste materiaal. Op die manier haken velen af na het horen van de eerste twee nummers, nogal wiedes als je weet dat het oermateriaal bestaat uit garage-opnames en pinguïngekwetter. Bij Slugathor heb je daar echter geen last van. Ze maken al hun gehele bestaan old school death metal, van in den beginne. De sound is niet bijster veel geëvolueerd door de jaren heen, en begon op een vrij degelijk niveau. Je merkt wel dat de
Delicacies of the Cadaver-demo nog wat gore elementen bevatte, dat de
nummers van de Fabric of the Multiverse-demo een gitaargeluid hadden dat lijkt op dat van een bunzenbrander en het pas echt goed begon te gaan met het nummer Seeds of Torment en de Bolt Thrower-cover Remembrance, maar echt klagen hoor je mij niet doen, ook niet met de blikken doos-drumgeluiden van de promo’s die men ook maar neergeploft heeft op deze schijf. De Tormentor– en Nunslaughter-covers op het einde van de plaat maken het ook allemaal net iets genietbaarder dan de gemiddelde collectie vergeten nummers.

Tracklisting:

 Slugathor

  1. Delicacies of the Cadaver
  2. Burning Within
  3. Abhorrent Copulation Machine
  4. Fabric of the Multiverse
  5. Lord of All (Unborn)
  6. Slugathor
  7. Reflection Continuum
  8. Seeds of Torment
  9. Remembrance (Bolt Thrower cover)
  10. Delicacies of the Cadaver
  11. All Must Die
  12. Lord of All (Unborn)
  13. Extinction
  14. Slow and Painful Death
  15. Temple of Shadows (Apocalyptic Visions)
  16. Legions of the Undead
  17. Reign of the Supreme
  18. Tormentor (Tormentor cover)
  19. Power of Darkness (Nunslaughter cover)

Links: