Zeni Geva – Alive & Rising

Zeni Geva – Alive & Rising
Hello From The Gutter, 2010

Zeni Geva deed eerder dit jaar onze landen aan voor een tournee met onder andere Year Of No Light en Altar of Plagues. Het werd een onwaarschijnlijk fascinerend gedoe waar ik nog steeds wakker door gemaakt moet worden omdat ik spastisch lig te krioelen in mijn bed of op de grond. Zeni Geva bestaat al sinds 1987 en maakt experimentele, progressieve rock/metal.

Enkele jaren geleden bracht de band een live cd uit, Last Nanosecond – Live in Geneva 2002, waarvan de tracklisting gelijkaardig is aan deze cd. Sindsdien hebben ze ook geen studioalbum meer opgenomen. Alive & Rising is waarschijnlijk met het oog op de nieuwe tour in elkaar gezet, maar erg vind ik dat niet. De kwaliteit is namelijk super en speeltechnisch is het niets minder dan subliem.
Naast frontman en noisemonument KK.Null die naast zang en gitaar ook bronstig zijn Kaoss Pad vingert wanneer het hem uitkomt, staan op het podium ook
gitarist Mitsuru Tabata (Acid Mother Temple) en ex-Ruins drummer Tatsuya Yoshida. Die laatste is een fenomeen. Wat een onnavolgbare patronen en overgangen… fascinerend, echt waar. Moet ook wel als je een amalgaam van stijlen en gemoedstoestanden door elkaar speelt. Jazz-ritmes, dreunerige drones, groovy math, progressieve rock… indrukwekkend. Ook vocaal gaat het van mijmerend huilen tot Aziatisch scanderen tot grommen en brullen. Alleen jammer dat het publiek pas op het einde van het album te horen is.

Zeni Geva is muziek voor mensen die niet vies zijn van een bombardement aan seriële impulsen. Verknipt en unaniem goedgekeurd. Bijzonder smakelijk op een overtrokken zomerdag tussen hittegolf en donderslag.

Tracklisting:
zeni geva

  1. Alienation
  2. Disorganization
  3. Hate Trader
  4. Interzona
  5. 10,000 Light Years
  6. Implosion
  7. Blasptsphere
  8. Last Nanosecond
  9. Dead Sun Rising
  10. Desire For Agony
  11. Slam King
  12. Hazchem
  13. Autopsy Love

Line-up:

  • Kazuyuki K. Null – guitar, vocals, kaoss pad
  • Mitsuru Tabata – guitar, synthesizer
  • Tatsuya Yoshida – drums, vocals

Links: