High Parasite heeft goede start in Enschede

De start van een nieuwe reis voor ervaren muzikanten. Met een net uitgebrachte plaat op zak is het verstandig om je dan ook live te presenteren aan het publiek. Een complete band met de intentie om als opnemende en toerende band op pad te gaan. De basis voor de band ligt duidelijk in de begin jaren ’90 deathdoomscene uit Engeland. We hebben het over High Parasite, met als boegbeeld Aaron Stainthorpe. Met een geproduceerde plaat door Gregor Mackintosh is de link naar My Dying Bride en Paradise Lost terecht opgemerkt. Het label dat de band er zelf op plakt in de promouitingen is death pop. Het klinkt allemaal erg toegankelijk en dit gaan we vanavond live zien in de vierde show van High Parasite.

Eerst mag het Twentse Selkies het podium op. Respect voor de bandleden dat ze spelen want het is niet een ‘standaard’ show. De hele set wordt instrumentaal gespeeld. Helaas heeft dit een droevige reden in de privésfeer. De cross-over herrie is incompleet zonder zang en dat is jammer.

Bij High Parasite strompelt het publiek meer naar voren en worden de nummers van de plaat Forever We Burn zeer goed ontvangen. Het lijkt dat Aaron in deze rol meer openlijk en vrij is dan bij My Dying Bride in zijn zang. Samen met de gothic metal rock is het een fijn compleet geheel. De debuutplaat zal zeker in goede aarde vallen bij fans van bands als Unto Others, Paradise Lost, Type O Negative, 69 Eyes en HIM. De minitour is met deze show ten einde maar er staan al grote optredens gepland met Cradle Of Filth. Vanavond biedt in ieder geval een goede start voor High Parasite. Zware Metalen fotograaf Frido leverde de volgende beelden aan.

(Selkies)

(High Parasite)

Datum en locatie

4 oktober 2024, Metropool, Enschede

Foto's:

Frido Stolte (The View Photography)

Link: