Ho-Chi-Minh – It Has Begun

Ho-Chi-Minh – It Has Begun
Raging Planet Records, 2009

Ho Chi Minh. Geschiedenislessen komen weer eens van pas. De man die Vietnam volledig communistisch wou maken en daar bijna in slaagde. Waarom deze band zo heet? Ik weet het niet. Er is ongeveer evenveel bekend over deze band als over het leven van Ho Chi Minh. Ze komen uit Portugal, waar ze vrij populair zijn.

Muzikaal maakt de band industrial metal, maar een zeer toegankelijke vorm dan. De “ruige” zang wordt afwisselend zangerig en haast rappend gebracht. De refreinen zijn perfect meezingbaar, in ieder nummer. Veel songs zijn voorzien van een artificiële beat of jingle, wat het geheel serieus opjut (My Decline). Daarnaast schuwt men de blastbeat niet (My Own Enemy) en wordt er wel eens geragd en gerapt (Reload, The Edge). Dat alles komt in een cleane, moderne sound en laat het toe om televisioneel de huiskamer binnen te komen via de reguliere muziekzenders (tijdens één of andere ruige Portugese hardrocksessie dan). Enig minpuntje is dat ondanks de Amerikaanse inslag, het Engels van deze zanger toch vrij Iberisch geïnfecteerd is.

Fans van Raunchy, Spineshank, Static-X, Psycore, Ill Niño, Mudvayne … moeten dit maar eens checken. Emo-vrij, dus geen nood tot angstzweet.

Tracklisting:
HCM

  1. Intro
  2. My Decline
  3. Aside
  4. My Own Enemy
  5. Way Of Retain
  6. I Hope You Never
  7. The Edge
  8. Reload
  9. The Greatest
  10. It Feels Like A Whore
  11. The End

Line-up:

  • João Ramos – vocals, programming
  • Pina – drums
  • Aresta – guitar
  • Rosa – guitar
  • João Franco – bass

Links: