Vemoth – The Upcoming End

Vemoth – The Upcoming End
Dental Records, 2009

Zweedse black metal. Dat zal weer gaan stuiven. Vemoth biedt zijn tweede langspeler aan, via Dental Records. De band geniet weinig tot geen bekendheid en speelt in de schaduw van grotere landgenoten. The Upcoming End zal daar weinig verandering in brengen.

Ook hier vinden we namelijk het bekende en beproefde recept terug. Snelle stokslagen, snijdende snaren met melodische inslagen, krachttermen en verwensingen. Het lijkt wel een streng-Islamitisch vonnis voor een broekdragende vrouw. In Zweden is dit procédé reeds sinds jaar en dag schering en inslag (muzikaal dan toch). Naglfar, Dark Funeral, …, en ook een heruitgebrachte Valkyrja komt in gedachten. Dit The Upcoming End zit strak en ingenieus genoeg in elkaar om mee te dingen naar de subtop in eigen land, en mits wat meer variatie en duisternis kunnen ze nog een stapje verder komen.

Pure Zweedse black met melodische genetica. Een tip voor de liefhebbers, maar geen must voor de doorsnee black metal-fan. Luistertip: The Upcoming End (het titelnummer).

Tracklisting:
Vemoth

  1. Intro
  2. Lida
  3. Without the Presence of God
  4. The Upcoming End
  5. As Your King
  6. Crush the Christian Lies
  7. Baal
  8. Raise the Dead
  9. Wolfpack

Line-up:

  • Behemiron – Vocals
  • Draugald – Guitar
  • Adimirion – Bass
  • Toxal – Drums

Links: