Boneripper – Vengeance & Forgiveness

Liefhebbers van punk en hardcore uit België en Nederland zullen de naam Manu Armata wellicht herkennen. Het Friese viertal loopt al enkele jaren mee in het wereldje en heeft inmiddels ook al de nodige podia beklommen. Boneripper is een nieuwe band en bevat onder andere leden uit dit Manu Armata en uit 13Steps en Bladecrusher. Waar de één zich wat meer toespitst op New York hardcore met thrashinvloeden, focust de ander zich wat meer op ‘metallic’ hardcore, zoals we dat zo mooi noemen. Vengeance & Forgiveness heeft zes nummers gekregen en is in eigen beheer uitgebracht.

Met iets minder dan vijftien minuten laat Boneripper horen dat men niet om de hete brij heen draait. Het tempo ligt doorgaans lekker hoog en ook aan breakdowns geen gebrek. Single Lone Wolf is dan ook in alle opzichten representatief voor deze EP. De herkenbare zang van WD (mix van Agnostic Front‘s Roger Miret en Sick Of It All‘s Lou Koller) valt natuurlijk gelijk op maar het grote verschil met Manu Armata – ja natuurlijk vergelijken we – is dat dit gezelschap zichzelf een vetter gitaargeluid aangemeten heeft en de lompe moshparts daadkrachtiger aanpakt. Tijdens de lompere composities genaamd Fake Crusade en Iced Lies horen we zodoende een gretige band die van aanpakken weet. Met name het riffwerk zorgt in dit geval voor ‘metallic’ hardcore.

Toch is het niet alleen hakken en beuken want de luisteraar krijgt tussendoor ook mooi, melodisch gitaargeluid te horen zoals bij opener Apocalypse Calling of het opzwepende Inner Strength. Met zes compacte nummers laat Boneripper een fijne kennismaking achter die beter dan gemiddeld blijft beklijven. Vengeance & Forgiveness staat als een huis en we zijn op basis van dit werk vooral benieuwd wat er gaat volgen. De band staat vanaf nu op mijn radar.

Label:

Eigen beheer, 2022

Tracklisting:

  1. Apocalypse Calling
  2. Lone Wolf
  3. Inner Strength
  4. Fake Crusade
  5. Iced Lies
  6. Poisoned Mind

Line-up:

  • WD – Vocalen
  • Daan – Gitaar
  • Jeljer – Gitaar
  • Douwe – Basgitaar
  • Kees-Jan – Drums

Links: