Zaphayael – s/t

Zaphayael – s/t
Eigen Beheer – 2007

Zaphayael is een Belgisch eenmansproject met hulp in de studio maar dan weer zonder bio, zodat het weer tijd scheelt het één en ander uit de doeken te doen wat betreft de oprichting en geschiedenis van de band in kwestie en waardoor we ons dus gewoon tot de muziek kunnen beperken. Volgt U mij maar?

De titelloze demo van Zaphayael duurt een kleine vijfentwintig minuten en laat zich volgens opperhoofd Viktor Walschaerts categoriseren als blazing melodic metal, een term waar zeker iets voor te zeggen valt. Het schijfje telt drie nummers die zich stilistisch richting black metal begeven zoals we het kennen van Cradle of Filth ten tijde van The Principle of Evil Made Flesh of het nummer In Death’s Embrace van Dimmu Borgir, wat voornamelijk te danken is aan het prominent aanwezige keyboardwerk. Ook invloeden van Limbonic Art zijn te ontwaren in de muziek. De nummers zijn grotendeels instrumentaal, waarbij slechts hier en daar enige vocale inspanningen.

Al met al heeft Zaphayael een heel aardige demo op de markt gebracht die het bij een breed scala aan metalfans niet slecht zou moeten doen.

Tracklist:

    Zaphayael
  1. As the Day Fades Into Night

  2. Zoerselbos

  3. My Paragon

Line-up:

  • Viktor Walschaerts

Links: