Descend To Acheron – The Transience Of Flesh

Descend To Acheron is een Australische deathmetalband die onder contract staat bij het Nederlandse Petrichor label, een sublabel (?) van het welgekende Hammerheart Records. Als je echter wat gaat zoeken, kom je er achter dat deze EP al werd uitgebracht, online onder andere, ergens begin van dit jaar. Waarom dan niet wachten en een volledig album uitbrengen?

Deze Australiërs kregen op drum de hulp van Dave Haley en op vocalen van Pahl Hodgson van respectievelijk Psycroptic en Oath Of Damnation. En zijn we dan uitgepraat? Niet helemaal. Ergens op deze plaat, namelijk op Your Suffering Is A Gift, worden de lieflijke, charmante vrouwelijke vocalen van Lia-Maria Marsiglia, aan het geheel toegevoegd. Deze vijfkoppige band levert met hun debuut EP over het geheel genomen toch een meer dan redelijk werkstuk af.

Het grootste pluspunt? De gevarieerde vocalen van de heer Kite. Het is niet alleen een meer dan diepe putgrunt. De brave man wisselt, alsof het een lieve lust is, af tussen deze grunt, screams en heel wat varianten. Lekker ook die snerpende solo’s, die wandelende bas (wel met de vingers gespeeld, wat jammer is) en die strakke drumbasis. Ook productioneel staat alles als een middenklasse huis, een villa kan je het echter nog niet noemen maar het komt toch in de buurt. Het belangrijkste minpunt? Het feit dat de nummers erg inwisselbaar zijn. Je zet de plaat op en voor je het weet zit je aan liedje nummer vier. In dat vierde nummer zitten er trouwens wel een aantal leuke ritmewisselingen. Ook het afsluitende nummer heeft wel zijn hoogtepunten en doet wat aan Kataklysm denken.

Strak debuut. Misschien voor de volledige plaat hier en daar nog wat afwisseling brengen en ze zijn vertrokken, deze gozers uit Oceanië. Neem die vrouwelijke vocalen ook maar mee naar dat album. Op gepaste tijden ingeschoven, kan dit voor verrassingen zorgen. Productioneel kan er eventueel nog een bal of twee in de zak.

Label:

Petrichor, 2020

Tracklisting:

  1. The Transience Of Flesh
  2. Plague Of Superstition
  3. The Godless Part I
  4. The Godless Part II
  5. Your Suffering Is a Gift
  6. From The Mouths Of Wolves

Line-up:

  • Matthew Phillips – Bas
  • Kieran Murray – Drum
  • Peter Clarke – Gitaar
  • Dave Hawkins – Gitaar
  • Andy Kite – Zang

Links: