My Insanity – Scattered Soul Puzzle

My Insanity – Scattered Soul Puzzle
Season of Mist, 2005

In 1996 zag het Duitse My Insanity het levenslicht. Sindsdien zijn 2 albums uitgebracht (de eerste in 1999 door het P.U.R. label van Samael mastermind Xytras), en Scattered Soul Puzzle is het derde album van de band. De nummers op deze cd beleefden hun live debuut op het Summer Darkness festival in Utrecht, en een dikke maand later is Scattered Soul Puzzle, net als in 2001 het tweede album Solar Child, uitgebracht door Season of Mist. My Insanity is een beetje een vreemde eend in de bijt op dit label, met zijn rocking electro-metal.

Die rocking electro-metal klinkt erg vriendelijk en toegankelijk, met veel ruimte voor melodie, en afwisseling tussen electrische en zo nu en dan akoestische gitaarstukken. De electro-samples beperken zich voornamelijk tot de in- en outro’s van nummers, waar de kern toch altijd gevormd wordt door (stevigere) rock tot melodische metal.

Na enkele nummers begin ik persoonlijk genoeg te krijgen van de (enkel cleane en vaak dubbele) vocalen, die wat zeurderig overkomen. Tevens klinken alle nummers op een gegeven moment nogal hetzelfde, en duurt de cd daarmee met de amper 50 minuten toch wat te lang. Een snelle luisterbeurt van de cd in de muziekzaak zal eenieder duidelijk kunnen maken of deze cd een waardevolle toevoeging voor zijn/haar collectie is; die van mij is er in ieder geval niet bepaald mee verrijkt.

My Insanity Soul Puzzle
Tracklist:

  1. My World
  2. Cocaine
  3. Call My Name
  4. Extinct
  5. Champagne For Me
  6. Wake Up….Prisoners!
  7. 3 Monkeys
  8. Giants Little Ghost
  9. Anything to Anyone
  10. Tiefenrausch
  11. Some Days
  12. Good Bye in the Bloodred Sky

Line-up:

  • C. Faust – vocalen, synthesizer
  • M. Ermisch – Gitaar
  • T. Below – Basgitaar
  • S. Schettler – Drums, vocalen

Links: