Profane – Broken Hope

Profane – Broken Hope

Van het in 1992 opgerichte profane is de MCD Broken Hope alweer het 5 wapenfeit.
Op Broken Hope speelt de band stevige death metal in de oude stijl. Geen overdonderend snelle drums of onvolgbaar gitaargeweld maar mid tempo, zware death metal.
En dit klinkt eigenlijk helemaal niet verkeerd. Al is het ook zeker niet orgineel.


profane live pic

De cd telt 6 nummers en duurt een goede 24 minuten.
Hoewel de muziek van Profane misschien niet erg orgineel is ligt het wel erg lekker in het gehoor.
De riffs klinken lekker en ook de solo’s en leadpartijen steken goed in elkaar. Ook hier geen verschrikkelijk technisch gepriegel maar gewoon lekker klinkend gitaarwerk.
Ook de zang doet vaak wat denken aan oude stijl death metal, verwacht dus niet alleen maar grunts maar meer een kruising tussen screams en grunts in de richting van Obituary.

De nummers zelf klinken soms helaas wat hetzelfde, dit komt denk ik vooral omdat er erg veel in hetzelfde tempo en ritme gespeeld wordt.
Gelukkig wordt dit toch regelmatig onderbroken met melodische stukken. Hierbij weet Profane dan ook een goede sfeer op te roepen.

Al met al is Broken Hope een aanrader voor liefhebbers van oude stijl death metal. En hoewel het allemaal niet toegspitst is op het technische gedeelte speelt Profane erg strak en zijn de nummers zeer goed uitgevoerd. Ook het geluid is erg goed. Broken Hope is misschien geen cd die je snel meerdere keren achter elkaar zal luisteren maar zeker wel een cd die de weg naar de cd speler vaak zal vinden omdat het gewoon erg lekker klinkt!


Tracklist:

  1. Broken Hope
  2. The Emptiness Inside
  3. Twisted
  4. Devious Deeds of Flesh
  5. Fallen
  6. Path to Misery

Lineup:

  • Edwin van Wingerden – Guitar
  • Wolter Steijn – Guitar
  • Jacco van Gelderen – Bass
  • Marco Klomp – Drums
  • Johan Klomp – Vocals

Website: http://surf.to/profane