b-code – b-code

b-code – b-code

Dit is vermoedelijk de eerste demo van dit Italiaanse gezelschap. Ik zeg vermoedelijk want de band stuurde bij hun demo-cd doodleuk een biografie in het Italiaans mee. Aangezien ik geen woord Italiaans versta, word ik hiervan niet veel wijzer. Enige hulp van buitenaf was dan ook nodig om de meest essentiële informatie te weten te komen.

De band werd pas in 2002 opgericht en zegt te zijn beïnvloed door een hele resem stijlen, gaande van hard rock, over stoner en grunge naar metal. En inderdaad, ik hoor van al die dingen wel iets terug, al gebiedt de eerlijkheid me te melden dat ik ook wat nu-metal invloeden terug hoor (voor één keer niet storend en vooral te wijten aan het prominente bassgeluid). Verder doet de band me in sommige ingetogen stukken wat aan de Parijse band The Old Dead Tree denken. Enfin, je begrijpt dat de muziek van b-code niet makkelijk te omschrijven is.

Luisterbaar is het echter wel, meer zelfs, deze demo is zelfs uiterst genietbaar. De band is erin geslaagd om van al deze invloeden een eigen stijl te kneden die en consequent en als één geheel klinkt. De ingetogen stukken stukken gaan naadloos over in emotionele uitbarstingen zonder ook maar een moment geforceerd te klinken. Nergens gaat de band zich trouwens te buiten aan enige vorm van hysterie zoals dat bij dit soort bands vaak voorkomt. Neen, b-code heeft een prima product afgeleverd dat ook nog eens klinkt als een klok.

In feite is het onbegrijpelijk dat hier nog geen label op gesprongen is. De band schrijft sterke songs die soms catchy, maar evengoed licht complex zijn. In theorie zou b-code dus een groot publiek kunnen aanspreken. We weten echter allemaal dat de muziek alleen geen criterium is voor een doorbraak. Ik wens de band in ieder geval veel geluk. Prima schijfje.

Tracks:
b-code

  1. Machine
  2. Without colour
  3. At the crossroads
  4. Wall

Line up:

  1. Vocals – Sientano Calabrese
  2. Guitar 1 – Francesco Persia
  3. Guitar 2 – Eduardo Micozzi
  4. Bass – Piero Zagami
  5. Drums – Marco Alessi

Contact: info@b-code.it