Lee Aaron – Diamond Baby Blues

Lee Aaron behoeft waarschijnlijk weinig introductie. De Canadese had in de tachtiger jaren een aantal redelijk bekende hits waarvan Watcha Do To My Body en Metal Queen de meest bekende waren. Zoals zoveel acts uit hetzelfde decennium, komt ook Aaron nu met een nieuw album. De titel Diamond Baby Blues verklapt al het nodige.

De ‘Metal Queen’ is anno 2018 namelijk geen Metal Queen meer. Diamond Baby Blues staat vol met met blues doordrenkte rock dat mij erg doet denken aan muziek van iemand als Alannah Myles. Je weet wel, die van Black Velvet. Best lekkere muziek om te luisteren, maar andere koek dan wat ik gewend ben van Lee Aaron.

Ben je eenmaal over de schrik van de verandering heen, dan is Diamond Baby Blues eigenlijk best een lekker album. De stem van Aaron leent zich uitstekend voor de emotionele klaagzang die de blues vaak is. Niet dat dit album een aaneenschakeling van deprimerend gezeur is trouwens. Nummers als American High, Black Cat of Hard Road knallen gewoon lekker je speakers uit, terwijl The Best Thing aanvoelt als een hartverscheurende ballad. I’m A Woman heeft een typische blues riff en gaat over hoe geweldig het is om een vrouw te zijn. I’m a woman… I can cut stone with a pin, zingt Aaron. De vroegere Metal Queen bewijst met dit nieuwe album dat ze ook een andere kant heeft en daar goed mee uit de voeten kan.

Score:

75/100

Label:

Metalville, 2018

Tracklist:

  1. Diamond Baby
  2. Mistreated
  3. American High
  4. I’m a woman
  5. Miss Mercy
  6. The Best Thing
  7. Black Cat
  8. Hard Road
  9. In The Bedroom
  10. Cut Way Back
  11. You’re No Good

Line-Up:

  • Lee Aaron – Zang
  • Sean Kelly – Gitaar
  • Dave Reimer – Bas
  • John Cody – Drums

Links: