Michael Schenker Fest – Resurrection

De Duitser Michael Schenker is geen onbekende naam in de metalwereld. De gitarist heeft gewerkt in de Scorpions, U.F.O. en natuurlijk zijn eigen Michael Schenker Group. In 2016 tourt Schenker onder de naam Michael Schenker Fest met een aantal zangers waar hij mee  heeft samengewerkt in de loop der jaren. Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley en Doogie White werken stuk voor stuk mee aan dit album. Ook voor de instrumentale ondersteuning heeft Schenker teruggegrepen op een aantal oude bekenden.

Het voordeel van vier verschillende zangers is dat het album erg afwisselend klinkt. Echter, het helpt dan wel als je vier zangers hebt die nog steeds goed kunnen zingen. Hoor je het nummer Living A Life Worth Living, dan weet je dat een van de vier niet meer zo goed bij stem is. Jeetje mina, wat klinkt dit vals zeg!

Gelukkig staan er ook genoeg nummers op dit ruim vijftig minuten durende album waarbij het allemaal een stuk beter klinkt. Sowieso ligt de nadruk natuurlijk meer op het gitaarspel van Michael Schenker. Laat dat nu ook gelijk het belangrijkste wapenfeit van dit album zijn. Muzikaal zit het allemaal wel snor op Resurrection . Een hoop variatie, terwijl, mede door het gitaarspel van Schenker, de nummers wel goed herkenbaar blijven. Toch begint, ondanks alle variatie, de verveling na een paar nummers al toe te slaan en eigenlijk lukt het niet om dat weg te nemen. Al met al brengt Resurrection enkele leuke momenten. Als geheel schiet het gewoon tekort.

Score:

70/100

Label:

Nuclear Blast, 2018

Tracklist:

  1. Heart And Soul
  2. Warrior
  3. Take Me To The Church
  4. Night Moods
  5. The Girl With The Stars In Her Eyes
  6. Everest
  7. Messing Around
  8. Time Knows When It´s Time
  9. Anchors Away
  10. Salvation
  11. Living A Life Worth Living
  12. The Last Supper

Line-Up:

  • Michael Schenker – Gitaar, Zang
  • Gary Barden – Zang
  • Graham Bonnet – Zang
  • Robin McAuley – Zang
  • Doogie White – Zang
  • Chris Glen – Bas
  • Ted McKenna – Drums
  • Steve Mann – Gitaar, Keyboard

Links: