Alestorm – Back Through Time

Alestorm – Back Through Time
Napalm Records, 2011

Neem een kroes in de hand, een wijf bij de heup en bereid je voor op de afvaart van deze Schotse piraten want het wordt een helse reis! Heel wat landrotten hebben reikhalzend uitgekeken naar deze plaat en eindelijk is hij er.

Deze, momenteel Hollandse, piraten doen ‘t weer. Ook deze keer weten ze metalliefhebbers uit elke hoek van het genre samen te brengen voor het podium of een platenspeler met liedjes over rum, vrouwen, piratenavonturen en… tijdreizen. Back Trough Time, de titeltrack van dit album gaat over Vikings die een piratenschip aanvallen en die piraten die er door tijdreizen weer achteraan gaan. Zo geschift dat het fantastisch wordt! Het hele album bewijst trouwens dat er zware kosten zijn aan deze kapers. Zo heb je bijvoorbeeld de cover van You Are A Pirate van Lazytown – inderdaad, het meisje met het roze haar en de kleurrijke piraatjes. Lachwekkend geniaal! De band stopt vooral veel onderhuidse verwijzingen in het album die je na een tijdje pas opmerkt. Zo verwijzen ze in Scraping The Barrel naar de collega’s van Running Wild die het hen in ’84 al voordeden of hebben ze het in Swashbuckled over, hoe kan het nu ook anders, hun goede vrienden van Swashbuckle. De jongens gaan voor een keertje ook de epische tour op. Met het lange Death Throes Of The Terrorsquid snijden ze zelfs de black metal-taart aan. Een grote Dimmu Borgir rip-off blijft niet uit – het zijn niet voor niets piraten – maar het klinkt geweldig. Chris en co. vroegen Shagrath nog om de vocalen te doen maar deze bedankte beleefd wegens tijdgebrek.

Licht het anker en strijk de zeilen want deze jongens gaan volle vaart vooruit! Met deze plaat zullen ze nog meer harten kapen en veroveren. Licht je luie kont uit die stoel en enter de platenboer voor deze schijf!

Tracklisting:

Karma to Burn - V

  1. Back Through Time
  2. Shipwrecked
  3. The Sunk’n Norwegian
  4. Midget Saw
  5. Buckfast Powersmash
  6. Scraping The Barrel
  7. Rum
  8. Swashbuckled
  9. Rumpelkombo
  10. Barrett’s Privateers
  11. Death Throes Of The Terrorsquid
  12. I Am A Cider Drinker
  13. You Are A Pirate

Line-up:

  • Gareth Murdock – Bass
  • Dani Evans – Guitar
  • Peter Alcorn – Drums
  • Christopher Bowes – Keytar, Vocals

Links: