Radioshow | Dood & Verderf: Juli

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, heeft weer een nieuwe uitzending voor jullie klaar staan! In de podcast van juli 2019 hoor je alles over de door ons ook goedgekeurde, nieuwe plaat van Yellow Eyes, nu-metal in verval, Flotsam & Jetsam in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Voor onze maandelijkse tip hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een uiterst dubieuze en kitscherige suggestie gedaan. De pompeuze melodeath van Brymir zou niet zo verschrikkelijk aanstekelijk moeten kunnen klinken, maar dat doet het toch. Oerredacteur Bart weet zoals gewoonlijk weer magistraal te verwoorden waarom dit onze aanbeveling is:

“Onwerkelijk wat hier gebeurt. Brymir heeft van het beste genomen wat er te vinden is in Finland en er vervolgens iets merkwaardig moois van gemaakt: Ensiferum-paganerie, Mors Principium Est-virtuositeit, Stratovarius-power metal en Wintersun-composities. Doe daarbij nog wat SepticFlesh-techniek en Dimmu Borgir-syntherese en je hebt een fenomenaal lekker plaatje. Ride On, Spirit is een niet normaal sterk melancholisch pagan nummer met een pakkende tekst en mannelijke koorzang die epischer dan episch is.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: