Rammstein-update: eerste single wordt Du Hast Viel Geweint

Op de officiële fanclubpagina verscheen zojuist deze cover met boodschap “coming soon”. Aangezien het album pas in april komt, slaat dat op de eerste single. Te meer omdat eerder al videoshootfoto’s met dezelfde titel verschenen, waarop onder meer nonnen te zien waren. Het onderstel dat we zien hangen heeft veel weg van datgene van die nonnen.

[20 januari 2019]

Gitaristen Paul Landers en Richard Kruspe strooiden de voorbije maanden massaal met nieuwtjes over de plannen van Rammstein in 2019. Vijf daarvan springen in het oog:

  1. In tegenstelling tot wat eerst aangekondigd was, heeft de groep geen nieuwe nummers gespeeld tijdens hun recente nieuwjaarsshows in Mexico (foto). Het was de festivalset uit 2017, met Mein Teil in plaats van Ich Tu Dir Weh en met Te Queiro Puta in plaats van Engel.
  2. Het album was net voor Mexico volledig afgewerkt en verschijnt in april.
  3. Het zestal gaat vijf videoclips draaien.  De opnames van de eerste beginnen op 18 januari (keyboarder Christian zegde er een lezing van zijn boek voor af).
  4. Na deze stadiontour en enkele festivals bekijkt de band de mogelijkheden om een tweede deel aan de stadiontour te breien, die ook buiten Europa zal reiken.
  5. Met het nog te verschijnen album zal Rammstein drie jaar ‘actief zijn’. Volgens Richard zou het nadien weleens gedaan kunnen zijn.

[3-10-2018]

Gitarist Paul Landers heeft in dit exclusieve interview met Music Radar meer uitleg gegeven over het zevende studioalbum dat Rammstein aan het afwerken is. Momenteel kijken ze uit naar een release in de lente. Nog een belangrijk weetje dat Paul vertelde was dat ze de ideeën “zittend in een cirkel” doorgespeeld hebben met de hele band. Daardoor zal het resultaat veel meer als een groepsopname overkomen in plaats van  apart opgenomen delen.

 

De eigenlijk aanleiding voor het interview was trouwens een nieuwe gepersonaliseerde PL 1 Fly Rig, dat het bedrijf Tech 21 speciaal voor hun vaste klant ontwierp. Dat ding zal te horen zijn op de nieuwe plaat en is later dit jaar verkrijgbaar in de betere instrumentenhandel.

[18-8-2018]
“Bijna klaar, orkest- en kooropnames in Minsk voor het zevende studioalbum.” Daarmee lichtte de Berlijnse Neue Deutsche Härte-fabriek de mensheid in over de stand van zaken in hun opnameproces. Tegelijk weten we daarmee dat er net als op de drie voorgaande langspelers echte orkestraties te horen zullen zijn. Geigen brennen mit gekreisch, Harfen schneiden sich ins Fleisch!

[21-4-2018]

Op de website en sociale platformen van de Duitse Neue Deutsche Härte gigant Rammstein verscheen een fotoreeks met de melding: Work in progress. Op die foto’s is te zien dat de Oost-Berlijnse formatie het opnameproces heeft aangevat.

Normale bands doen dat in een studio. Rammstein huurt daar sinds Reise, Reise een afgelegen herenhuis in een idyllische natuuromgeving voor af, die ze ombouwen tot opnamevilla. Eén foto is voor doorgedreven fans opvallend: die van drummer Christoph. Die wijst er namelijk op dat de drums dit keer ook in de afgehuurde locatie opgenomen worden, waar ze die partijen voorheen nog wel in een echte studio inblikten.


Alle foto’s vind je hier.

Veel meer info is er over het zevende album in wording niet geweten. Gitarist Richard liet zich eens ontvallen dat hij het gevoel had dat dit weleens de laatste release kon worden. Zijn collega snarendriller Paul vertelde dat de nummers waarmee ze op dat moment bezig waren heel old school aanvoelden, maar dat ze technisch enkele nieuwe dingen gingen proberen.