Radioshow | Dood & Verderf: Juni

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, heeft weer een nieuwe uitzending voor jullie klaar staan! In de podcast van juni 2019 hoor je alles over de Batushka-soap, de Rotterdamse punk-hardcore-metal-gabber-breakcore van The Dead Cvlt, Monstrosity in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

De laatste maanden hebben we vooral black metal getipt, en die trend gaan we tijdens deze podcast verbreken. Het is de beurt aan Full Of Hell. Voor het eerst laten we twee in elkaar overvloeiende nummers draaien: Burning Myrrh en Haunted Aches. Na een decennium aan experimentatie heeft de band met het nieuwste album Weeping Choir het Full Of Hell-geluid eindelijk in de juiste balans. Grindcore, sludge, black, death, hardcore, noise: alles gaat in een blender zonder dat de resulterende smoothie gaat scheiden. Of in de woorden van onze redacteur Michiel Hoogkamer:

Full Of Hell slaagt er in het alweer meer dan dertig jaar oude grindcore-genre een eigentijds geluid te geven. De band doet dit echter met dezelfde aanstekelijke energie en ‘catchiness’ als de grondleggers dertig jaar geleden. Echt, na drie keer luisteren vind je passages die je zo mee kunt zingen. Uiteraard wel onder de voorwaarde dat je je stembanden tevoren vierentwintig uur in loog hebt laten weken. Want wat zanger Dylan Walker op Weeping Choir laat horen grenst namelijk aan het onmogelijke, zo indrukwekkend zijn zijn ziedende krijsen, ultrazware grunts en pigsqueals.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: