Programma Pitfest 2019 compleet

En we zijn compleet! Met headliner Sodom en Seein Red als laatste toevoegingen is het programma volledig bekend. Het ziet er als volgt uit:

[06-11-2018]

Weer nieuws vanuit het Pitfest-kamp! op 25 en 25 mei schuiven aan: Herder, Bloodbastard en Hetze. Voor stoner/sludgemetalformatie Herder is het het laatste optreden ooit: de band houdt ermee op. De grindcore/deathmetallers van Bloodbastard staan juist weer op na een winterslaap van negen jaar.

[30-10-2018]

Een nieuwe poster van de line-up is noodzakelijk, want Pitfest heeft er weer wat namen bijgegooid. We herkennen: The Real McKenzies, ACxDC, Gutalax, Bütcher Speed Metal en The Flesh:

[17-10-2018]

De hardcoreliefhebbers zullen smullen van de nieuwste aankondigingen van de organisatie van Pitfest. Niets minder dan de metalen hardcoregrootheid Integrity zal de sfeer komen verpesten op de aankomende editie. Daarnaast zijn ook Generation Decline, Raw Peace, Pressure Pact en Vexation bevestigd. Dat laat de line-up er zo uit zien:

[10-10-2018]

Pitfest gaat gewoon door met het droppen van namen voor de 2019-editie. We verwelkomen Cripple Bastards uit Italië en Suffering Quota uit Groningen. En er komen er nog meer, meer, meer! bij, want Pitfest 2019 heeft een derde podium aangekondigd. De maximale capaciteit wordt 75 man. Dringen geblazen dus.

[2-10-2018]

De organisatie van Pitfest houdt er wel van om indirect nieuwe boekingen te verklappen. Vorige maand werd duidelijk dat Venom Inc. op het festival zal spelen aan de hand van een banner die op Schoonebeek Deathfest hing. Nu is er een nieuw ontwerp voor een flyer gedeeld, waarop nog twee bandlogo’s te ontcijferen zijn:

Het oplettende oog ziet dat het om een speciale verjaardagsoptreden van Thanatos gaat en Carnation. Onlangs werd Malignant Tumour voor het festival bevestigd.

[04-09-2018]

De mensen achter Pitfest hintten er al een tijdje naar op hun Instagrampagina. Ook tijdens het Schoonebeek Deathfest (waar Zware Metalen uiteraard bij was) van afgelopen weekend was het al bekend: Venom Inc. zal spelen op Pitfest 2019. Zie hier de banner die op het festival gesponnen stond:

[29-08-2018]

Het is de organisatie van Pitfest gelukt om de legendarische Zweedse crust/d-beat band Skitsystem naar Erica te halen. Het zal wereldwijd de enige show zijn die de band doet in 2019. De band, die zeer sporadisch nog live shows doet, was voor het laatst in Nederland te bewonderen in 2015 op Bloodshed Fest. Dit betekent ook dat Skitsystem niet op Roadburn 2019 zal spelen, ondanks dat voormalige zanger Tompa (Tomas Lindberg van At The Gates) curator is van het evenement.

Naast Skitsytem werden eerder al Wolfbrigade, Discharge, Varukers en Halshug vastgelegd. Liefhebbers van crust en d-beat zullen dus smullen van de voorlopige line-up van Pitfest 2019.

[21-08-2018]

Ook de Engelse thrashformatie Onslaught is welkom op Pitfest 2019!

[15-08-2018]

De Zweedse partythrashers van Dr Living Dead zullen volgend jaar naar het Drentse Erica afdalen. De band is de vijftiende geboekte act voor Pitfest 2019 en spoedig zullen nog verdere bands aangekondigd worden. Voor nu is er de geupdate flyer:

[12-06-2018]

Het legendarische Discharge maakt zijn opwachting op Pitfest 2019. De punkband uit Engeland (oprichtingsjaar 1977) geldt als de grondlegger van de D-beat, voegde later thrashinvloeden toe en geldt als belangrijke inspiratiebron voor legio bands. Van Metallica tot Sepultura en van Suicidal Tendencies tot Napalm Death.

De afgelopen editie van Pitfest, ligt nog massaal in het geheugen maar ondertussen krijgt de versie van 2019 al aardig vorm. Er zijn al zes bands bekendgemaakt en de early bird-tickets zijn al uitverkocht.

De laatste toevoeging, Gods Forsaken, geldt inmiddels als een deathmetalsuperband. Just Before Dawn-leden Schweick (gitaar, bas) en Caligari (vocalen) vonden nieuwe collega’s in de personen van Per Ekegren (ex-Grave), Gustan Mirin (Just Before Dawn) en Alwin Bassphyx (Asphyx). In mei volgend jaar spelen ze een exclusieve Nederlandse show.

Link:

Pitfest