Pitfest 2020 brengt nog vier keer core

Pitfest 2020 is in de eindfase van het afronden van de line-up. Vorige week werden twee blackmetalbands aangekondigd, nu is het de beurt aan vier corige bands om bekendgemaakt te worden. De Nederlandse hardcoreband Lies! zal na zes jaar weer eens op de planken staan. Het Rotterdamse Hawser en het Groningse Youth Deprivation zullen ook komen spelen. De thrashcoreband Insanity Alert is één van de vier bands die deze editie weer terug zal keren in Erica.

[04-10-2019]

Pitfest heeft het gas vol opengedraaid en zal in totaal maar liefst negentien (!) bands aankondigen in oktober. Eerder deze week werden er hardcorebands bevestigd, nu zullen de blackmetalfans aan hun trekken komen. Devil Master en Black Anvil zijn zojuist namelijk aangekondigd. Beide bands hebben eerder dit jaar uitstekende albums uitgebracht die bij ons in de smaak vielen: Satan Spits on Children of Light en Miles.  De overige dertien bands zullen spoedig volgen. Zware Metalen heeft uit zéér betrouwbare bron vernomen dat de laatste band een ontzettende klapper van jewelste is. Hou het Pitfest dus in de gaten! Weekendkaartjes zijn momenteel te koop voor €60,00 en er zijn recentelijk ook nog diverse overnachtingsopties beschikbaar gemaakt.

[01-10-2019]

Om de twee weken kunnen we ons hart ophalen met een aankondiging voor Pitfest 2020. Deze keer is er zeldzame hardcore in de aanbieding! Slapshot, de legende uit Boston, komt een exclusief optreden verzorgen. Dat zal gegarandeerd een grimmige en bloederige bedoening worden, zoals ook tijdens The Sound Of Revolution 2017. Minstens zo opzienbarend is de terugkomst van de Nederlandse/Belgische metallic hardcoreband Blind To Faith, dat naar verluid in de studio zit. Om de aankondiging af te ronden is de d-beat van Myteri en de grindcore van Sick Of Stupidity ingelijfd.

[13-09-2019]

Bezoekers van Schoonebeek Deathfest hadden het al kunnen zien op het festivalterrein: Pitfest haalt de Braziliaanse thrashmetalband Violator – schaars te zien in Nederland of België – exclusief naar Erica. Ook Dödsrit, Hellripper en Dissidence zijn aan de line-up toegevoegd. Daarmee zijn nu twintig bands bevestigd met nog minstens zestien te gaan! Weekendkaartjes zijn momenteel te koop voor €60,00 en er zijn recentelijk ook nog diverse overnachtingsopties beschikbaar gemaakt.

[01-09-2019]

Een nieuwe aankondiging voor Pitfest 2020 heeft een maand op zich laten wachten, maar dan heb je ook wat: Repulsion, toch wel één van de Amerikaanse grondleggers van de death/grindcore, komt als hoofdact naar Erica voor een exclusief Benelux-optreden. Daar stopt het echter niet, want Blood Red Throne, Tankzilla en Yacøpsæ zijn ook op het affiche geplakt. De poster komt daardoor op het volgende neer:

[01-08-2019]

Een nieuwe poster voor Pitfest, met nieuwe namen. Verwacht volgend jaar: een exclusieve show van Dropdead, het altijd gezellige Cliteater, de optimisten van Revel in Flesh en de rawk ‘n roll van Speedbözer!

[01-07-2019]

Pitfest blikt alweer meer vooruit naar de 2020-editie en heeft nieuwe namen bekend gemaakt. Verwacht 22 en 23 mei Grave voor een speciale oldschoolset, Harlott met een exclusieve Nederlandse show, de metalpunkers van Indian Nightmare en grindcore uit België met Agathocles. De verkoop van early birdtickets is inmiddels begonnen.

[28-05-2019]:

Pitfest 2019 is nog maar net afgelopen, maar er wordt alweer vooruitgeblikt naar de editie van 2020. De eerste namen zijn al bekend, de extreme early bird-tickets alweer uitverkocht. In Erica kunnen we onder meer de eerste show van Henry Kane zien.

Links: