Metal Front Coevorden: metal met kerst!

Een zekerheidje in het leven: de concerten van Metal Front Coevorden. Bekijk de progammering voor de komende periode.

 

Met A Very Heavy X-Mosh wordt kerst nog een beetje dragelijk. Er komen vier bands op Tweede Kerstdag 26 december en de namen van twee ervan zijn nu prijsgegeven:

 

Voor de liefhebber van echte death metal is er Burial Remains. Het nog jonge Von Mollestein is muzikaal het beste te omschrijven als aggrotech blackmetal of aggroblack. De muziek van de formatie uit Nijmegen bevat zowel invloeden als pure aggrotech beats en industriële composities gemixt met snelle onbeschaamde (black) metal riffs.

Het nieuwe jaar begint 15 januari goed met ‘muziek gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen in de muzikale keuken van Overijssel’: The Damned Few, de sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen… Uit Drenthe komt Rocket Chair, de no-nonsense rockband die na het spelen van covers serieus aan de slag gaat met eigen materiaal.

Voor het betere langzamere werk is er 23 april Desert Storm en Lifelong. De hoofdact komt over uit het Engelse Oxford voor een fijne mix van progressive sludge-, doom- en stoner. Voorprogramma Lifelong komt uit Arnhem en verpletterend alles dat op zijn pad komt met met riffs zo dik als rook, langzaam, zwaar en gedrenkt in gruizigheid.

26 juni is er het feestje dat in de rampjaren 2020 en 2021 niet door kon gaan. Metal Mayhem, met werkelijk voor ieder oortje wat wils: Entagled in Despair, Mouflon, Put Solnsta, ¡Pendejo! en headliner Asagraum.

 

Links: