Dag zomer: Baroeg Open Air ook afgelast

De zomer van 2020 is definitief voorbij. Het laatste grote openluchtfestival dat in Nederland nog op de planning stond, Baroeg Open Air in Rotterdam, buigt ook het hoofd voor corona. Het festival wordt verplaatst naar 11 september 2021.

Hoewel de coronamaatregelen op 1 juli versoepeld zijn, blijft de social distancing-regel van anderhalve voor onbepaalde tijd van kracht en moeten festivalbezoekers verplicht zitten. Daardoor is het voor de organisatie van Baroeg Open Air niet mogelijk om het festival dit jaar op een verantwoorde manier op te zetten. Het zou een enorm financieel tekort tot gevolg hebben waardoor de continuïteit van het festival op de lange termijn ernstig in gevaar komt.

Capaciteit
Directeur/programmeur Leon van Rijnsbergen licht toe: “Uiteraard hebben we begrip en respect voor de huidige richtlijnen. In de praktijk werken die voor ons als organisatoren helaas ‘voor geen anderhalve meter’. Met deze regels komen we lang niet aan onze capaciteit van tienduizend bezoekers, maar kunnen we hooguit nog vijfentwintighonderd bezoekers ontvangen. Terwijl de kosten gelijk blijven en we toch echt driekwart van onze capaciteit nodig hebben om die te dekken.”

Sfeer
Op basis van de huidige maatregelen wordt het vrijwel onmogelijk om de veel geprezen sfeer van BOA te behouden. Van Rijnsbergen: “Als de bezoekers elkaar niet om de nek kunnen vliegen in een ‘moshpit’, maar ze op gepaste afstand van elkaar op een stoeltje moeten zitten, is dat funest voor de sfeer die men van ons kent. Reden te meer om het festival, met pijn in het hart, een jaartje uit te stellen.”

BOA 2021
Het festival wordt verplaatst naar zaterdag 11 september 2021, reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Vrijwel alle acts, onder andere Napalm Death, Atari Teenage Riot, Tygers Of Pan Tang en Suicide Commando, hebben al bevestigd mee te verhuizen. Het festival vindt plaats van 12.00-23.00 uur in het Zuiderpark in Rotterdam, de organisatie ziet er alvast naar uit om alle bezoekers weer onder normale omstandigheden te mogen ontvangen.

[01-05-2020]

De affiche van Baroeg Open Air 2020 is een naam rijker. Ook het Britse heavymetalgezelschap Tygers of Pan Tang staat op zaterdag 12 september op het podium in Rotterdam. Robb Weir en diens medemuzikanten vervoegen onder andere Napalm Death, Primordial, Atari Teenage Riot en Myrath.

[01-04-2020]

De line-up van Baroeg Open Air is eensklaps twee metalbands rijker. Zowel Primordial als Myrath bevestigen de komst naar het Rotterdamse festival. Dat Napalm Death op zaterdag 12 september de festiviteiten mag afsluiten, is al langer bekend.

 

[12-01-2020]

De headliner voor de aanstaande editie van Baroeg Open Air is bekend. Het Britse grindcore/deathmetalcombo Napalm Death sluit op zaterdag 12 september het hoofdpodium af. De teller voor het Rotterdamse festival staat zo op twee namen. De komst van industrialgroep Suicide Commando werd eerder reeds bevestigd. Afspraak in het Zuiderpark, nabij concertzaal Ahoy.

Kaarten voor Baroeg Open Air 2020 zijn nog steeds beschikbaar aan de eenheidsprijs van 9,99 EUR.

 

[01-11-2019]

Eerder op de dag maakten de organisatoren van Baroeg Open Air met VNV Nation een eerste naam voor 2020 bekend. Amper enkele uren later, keert het Rotterdamse festival noodgedwongen op de stappen terug:

 

[27-10-2019]

Aan de hand van een aftermovie blikken de organisatoren van Baroeg Open Air terug op de voorbije editie. Herbeleef hieronder het Rotterdamse festival:

 

[01-10-2019]

De voorverkoop van Baroeg Open Air 2020 ging zonet officieel van start. Early birdtickets zijn vanaf nu voorhanden aan de prijs van 6,66 EUR. Het betreft een gelimiteerde hoeveelheid toegangsbewijzen: op = op! Op de eerste namen voor het Rotterdamse festival is het voorlopig nog wachten.

 

[21-09-2019]

Nu de 2019-editie van Baroeg Open Air is afgelopen, kunnen we beginnen uitkijken naar volgend jaar. Het Rotterdamse festival vindt dan op zaterdag 12 september voor de intussen reeds dertiende keer plaats. Het Zuiderpark, gelegen nabij Ahoy, doet opnieuw dienst als decor.

De organisatoren van Baroeg Open Air deelden onderstaand bericht via de sociale media:

 

Links: