Marilyn Manson ontkent verkrachting

Marilyn Manson heeft via een verklaring van zijn advocaat laten weten alle beschuldigingen van actrice Esmé Bianco te ontkennen. 

“Voor alle duidelijkheid, deze rechtszaak werd pas aangespannen nadat mijn cliënt had geweigerd zich te laten neerhalen door mevrouw Bianco en haar advocaat en weigerde toe te geven aan hun buitensporige financiële eisen op basis van gedrag dat gewoon nooit heeft plaatsgevonden”, aldus advocaat Howard E. King. De advocaat en zeggen het er niet bij te laten zitten. “We zullen deze beschuldigingen aanvechten in de rechtbank en zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren.”

[30-4-2021]:

Het was even stil in alle ontwikkelingen rondom Marilyn Manson, maar de zanger heeft nu een officiële aanklacht aan zijn broek. Hij is afkomstig van actrice Esmé Bianco, die bij de rechtbank van Californië ook een aanklacht heeft ingediend tegen Manson’s ex-manager Tony Ciulla. Bianco beschuldigt Manson van verkrachting en zijn management van mensenhandel. 

Esmé Bianco is vooral bekend van haar rol als de prostituee Ros in de eerste seizoenen van de tv-serie Game of Thrones. Door Marilyn Manson of iemand uit zijn omgeving is er nog niet gereageerd op de aanklacht. De zanger heeft zich sinds alle beschuldigingen naar voren kwamen sowieso niet meer in het openbaar laten zien en houdt zich schuil in zijn woning in Los Angeles, waar de beveiliging is opgeschroefd.

[23-2-2021]:

De politie van Los Angeles heeft laten weten onderzoek te gaan doen naar de uitingen van misbruik aan het adres van Marilyn Manson. De federale politiedienst FBI zou het dossier eerst hebben opgepakt, maar heeft dat dus overgedragen aan de Los Angeles Sherrif’s Department.

[11-2-2021]:

Toegegeven: wij zijn een muziek e-zine en volgen de roddel- en-achterklapachtige berichten over Marilyn Manson niet op de voet, maar tegelijkertijd is de man een bekende naam. Dus even een update.

 • Zangeres Phoebe Bridgers is als tiener thuis geweest bij Manson en claimt dat hij haar vertelde over zijn ‘verkrachtingskamer’. Destijds deed ze dat af als slechte humor.
 • Zangeres Ellie Rowsell geeft aan dat zij Manson een paar jaar geleden backstage ontmoette op een festival. Hij zou haar onder haar rok hebben gefilmd met een GoPro.
 • Actrice Esmé Bianco sluit zich aan bij de vrouwen die Manson ervan beschuldigen hen te hebben misbruikt, onderdrukt en mishandeld. Bianco was gecast voor een nooit verschenen video voor I Want to Kill You Like They Do in the Movies. De actrice zegt vastgebonden te zijn met kabels, geslagen te zijn met een zweep en mishandeld te zijn met een seksspeeltje dat elektrische schokken geeft. Tijdens de opnames, die drie dagen duurden, mocht ze niets eten, maar alleen cocaïne snuiven en alcohol drinken. ‘Ik was zo gehersenspoeld dat ik dacht dat dat normaal was, ik kon niet meer voor mezelf denken. Ik kreeg daarna een langeafstandsrelatie met hem toen ik in Londen woonde, maar ook toen wist hij me te manipuleren. Hij had me volledig in zijn greep en ik was machteloos.’
 • Volgens Limp Bizkit-gitarist Wes Borland is Manson ‘geen geweldige kerel en alles wat mensen over hem zeggen waar’.
 • Fotograaf Erica Von Stein heeft meegemaakt dat zij en een aantal vrouwen backstage werden uitgenodigd. Manson zou hen daarna hebben verzocht hun kleren uit te trekken omdat ‘hij wilde zien wie de beste borsten en kont had’.
 • Model en ex-vrouw van Manson, Dita Von Teese, heeft laten weten nooit misbruik te hebben ervaren in hun relatie. Zij verliet de zanger in 2005 wegens diens ontrouw en drugsmisbruik.
 • Pornoster Jenna Jameson had een korstondige relatie met Manson. Zij besloot het af te kappen toen de zanger begon over ‘levend verbranden’.
 • Of het Marilyn Manson zal bereiken lijkt uitgesloten, maar in Humo kiest een briefschrijver vooralsnog zijn kant.
 • Acteur/zanger Corey Feldman beschuldigt Manson van jarenlang psychisch en emotioneel misbruik in een onleesbare Instagrampost:
 • We  zouden het bijna vergeten, maar Manson is gewoon getrouwd en wel met fotograaf Lindsay Usich. Zangeres Otep Shamaya, van de naar haar vernoemde band Otep, claimt dat ze regelmatig getuige is van telefoongesprekken tussen Usich en een gemeenschappelijke vriendin, waarbij Manson’s echtgenoot klaagt over de mishandelingen door en drugsgebruik van haar man.
 • Dezelfde Lindsay Usich zou overigens hebben geprobeerd compromitterende foto’s van een minderjarige Evan Rachel Wood te krijgen om haar daarmee te chanteren niet naar buiten te treden met de beschuldigingen aan het adres van haar man.

[4-2-2021]:

Actrice Evan Rachel Wood heeft al eens uitgebreid in het openbaar een inkijkje gedaan in haar inktzware relatie: in het Amerikaanse Congres in 2018. Nieuwssite AD heeft het relaas nog eens naar voren gehaald. Let wel: Wood heeft destijds geen namen genoemd.

Lees over een relatie met extreme jaloezie, marteling, verkrachting en constante vrees voor haar leven.

[2-2-2021, 22:52 uur]:

Naast zijn platenlabel heeft ook managementbureau CAA Marilyn Manson laten vallen. CAA heeft de zanger jarenlang vertegenwoordigd en doet dat pikant genoeg nog wel voor actrice Evan Rachel Wood.

[2-2-2021, 16:59 uur]:

We hebben het er maar druk mee, met Marilyn Manson. TV-netwerk Starz heeft laten weten de de aflevering van de serie American Gods, waar Manson in meespeelt, voorlopig niet uit te zenden:

Verder heeft actrice/zangeres Rose McGowan van zich laten horen. Zij was één van de eerste die zich uitsprak tegen misbruik door filmproducer Harvey Weinstein en is ex-verloofde van Marilyn Manson. McGowan roemt de vrouwen die naar voren zijn getreden maar geeft ook aan dat ze zelf geen vergelijkbare ervaringen heeft met de zanger/acteur:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rose McGowan (@rosemcgowan)

[2-2-2021, 09:38 uur]:

Marilyn Manson heeft via Instagram gereageerd op alle beschuldigingen:

[1-2-2021, 23:47 uur]:

En daar begint de val van Manson. Zijn platenmaatschappij Loma Vista Records heeft ‘m laten vallen:

In light of today’s disturbing allegations by Evan Rachel Wood and other women naming Marilyn Manson as their abuser, Loma Vista will cease to further promote his current album, effective immediately. Due to these concerning developments, we have also decided not to work with Marilyn Manson on any future projects.

[1-2-2021, 15:56 uur]:

Het is al jaren een publiek geheim dat actrice Even Rachel Wood claimt misbruikt te zijn door Brian Hugh Warner, beter bekend als Marilyn Manson. Wood getuigde daarvoor in 2018 voor het Amerikaanse Congres om het belang van bescherming voor slachtoffers van seksueel misbruik te benoemen. Destijds noemde ze niet de naam van de partner die haar misbruikte, maar wel de periode waarin dit gebeurde. En in die periode had ze een relatie en zelfs een verloving met… Marilyn Manson.

Op Instagram heeft de actrice nu voor het eerst benoemd dat haar misbruiker Manson was:

Wood claimde destijds dat ze door haar toenmalige partner werd verkracht, dat hij haar vastbond en martelde en met de dood bedreigde. Tegelijkertijd met Wood deden nog vier vrouwen hun beklag over de acteur en zanger: de modellen Ashley Walters Sarah McNeilly en Ashley Lindsay Morgan en kunstenares Gabriella. Het management van Marilyn Manson heeft misbruikbeschguldigingen altijd ontkent.

Evan Rachel Wood en Marilyn Manson