Graveland 2019 heeft tijdschema af

Op 11 mei vindt het Graveland festival na een jaar afwezigheid weer plaats, en wel in ‘open air’-vorm zijn op het vertrouwde Hollandscheveld in Hoogeveen. De organisatie heeft een indrukwekkende line-up van twaalf zware bands samengesteld met oude bekenden als Marduk, Entombed A.D. en Immolation, en vooruitstrevende groepen als Dead Congregation, Horrendous en Jupiterian. Kaarten zijn nog te koop voor €27.17, met extra opties om te kamperen, een busrit te nemen tussen het festivalterrein en het treinstation, en een kind van onder de vijftien gratis mee te nemen. Zojuist is het tijdschema uitgebracht. Twaalf bands, twaalf uur aan muziek!

[09-11-2018]

Het was eigenlijk al gedaan met de line-up van Graveland Festival 2019, maar de geduchte, Nederlandse deathmetalband Entrapment houdt er helaas mee op en heeft besloten het allerlaatste optreden in Hoogeveen te spelen. Een bonus voor Graveland Open Air, die gepaard gaat met een traan. Bekijk hieronder de uitnodiging voor de afscheidsceremonie:

Dit zorgt er voor dat het totale affiche er als volgt uit ziet:

Kaartjes kunnen nog altijd voor 25.00 euro gekocht worden.

[31-08-2018]

Het weekend rollen we in met de death ‘n roll van Entombed A.D., volgend jaar te zien op Graveland Open Air 2019! Tijd dus om terug te keren naar het in 2016 uitgebrachte Dead Dawn.

[29-08-2018]

De nieuwste toevoeging aan de line-up van Graveland Open Air 2019: de Nederlandse, occulte, zwartgeblakerde death metal van Lucifericon, dat in oktober een nieuw schijfje op de wereld los zal laten via Invictus Productions. In 2013 keurden we nog het debuut The Occult Waters.

[27-08-2018]

Naast alle death en black metal heeft de organisatie van Graveland Festival ook plek voor een band die meer op doom en sludge leunt. De Brazilianen van Jupiterian kwamen vorig jaar overstag met het uitstekende Terraforming en zullen Hoogeveen komen overweldigen als een lawine in slow-motion!

[27-07-2018]

Niets minder dan deathmetalgrootheid Immolation zal Graveland Open Air 2019 onveilig komen maken. Recente optredens in Effenaar en Baroeg werden door Zware Metalen goedgekeurd en bassist/zanger Ross Dolan stond zelfs op het Zware Metalen jubileumshirt. Dat belooft dus een mooi feestje te worden op 11 mei!

[25-07-2018]

Graveland Open Air 2019 haalt met LIK een feest der herkenning in huis: zagende HM-2 gitaren zullen de ene na de andere Dismember/Carnage-riff komen brengen.

[23-07-2018]

De volgende aankondiging voor Graveland Open Air 2019 ligt op de deurmat: het doffe en sinistere Krypts is vandaag bevestigd.

[20-07-2018]

Deathmetalband Horrendous komt voor een exclusief optreden naar Graveland Open Air 2019! Vorige week mochten we nog een nieuw nummer van Season of Mist in primeur laten gaan en zal ongetwijfeld gespeeld gaat worden op het festival. Volgende week worden nog een paar bands aan de line-up toegevoegd!

[21-06-2018]

Het lokale gruwelkabinet genaamd Dead Will Walk zal op Graveland Open Air 2019 een herkansing krijgen en wederom op het festival spelen!

Early bird tickets zijn bijna uitverkocht, dus weer er snel bij mocht je nog geen ticket hebben.

[15-06-2018]

The Crown is verplichte kost voor iedere fan van het Scandinavische melodeathrash-genre. Bij Metal Blade kwam vorig jaar het uitstekende Cobra Speed Venom uit, dat onze redacteur Bart aanstipte als het beste album van de band sinds Crowned In Terror. Nu mag de band die verwachtingen waar gaan maken op Graveland Open Air 2019, want de band is samen met het reeds aangekondigde Marduk en Dead Congregation geboekt!

Ondertussen is de early bird ticketverkoop van start gegaan. Kaartjes kosten momenteel €17,50 in plaats van de reguliere €25.

[13-06-2019]

Niets minder dan het blackmetalinstituut Marduk zal zich bij het eerder aangekondigde Dead Congregation gaan voegen op de line-up van Graveland Open Air 2019! Later dit jaar zal de nieuwe plaat Viktoria uitgebracht worden en onlangs bewezen de Zweden in P60 te Amstelveen en 013 te Tilburg nog steeds furieuze optredens neer te kunnen zetten.

Ondertussen is de early bird ticketverkoop van start gegaan. Kaartjes kosten momenteel €17,50 in plaats van de reguliere €25.

[12-06-2018]

Eerder dit jaar werd Graveland Festival 2018 nog geannuleerd vanwege een verbouwing van de concertlocatie. Dat heeft de organisatoren echter niet ontmoedigd om het in 2019 nog een keer te proberen, en wel op 11 mei. Het festival gaat terug naar de oorsprong en zal weer ‘open air’ zijn op het Hollandscheveld in Hoogeveen. Zware Metalen mag zichzelf mediapartner van het festival noemen en mag verklappen dat de organisatie de onversneden old-school deathmetalband Dead Congregation heeft weten te strikken. Morgen zal nog een tweede band aan de line-up toegevoegd worden.

Ondertussen is de early bird ticketverkoop van start gegaan. Kaartjes kosten momenteel €17,50 in plaats van de reguliere €25.

 

Links: