Graveland 2020 bevestigt nieuwe naam, early birds bijna op

De Trondheimse blackmetalband Whoredom Rife voegt zich bij Deströyer 666, Mortuous en Ultra Silvam op de line-up van Graveland 2020. Vorig jaar belandde het uitstekende Nid – Hymner Av Hat bijna in de top 50 van de ZM jaarlijst. Redacteur Bart schreef er het volgende over: “Dit is Noorser dan Noors geworden en echt beresterk – de ganse plaat lang trouwens! Geen vulling in deze demonische kalkoen.” De early bird kaarten zijn voor 70% op, dus wees er snel bij.

[03-09-2019]

Na een geslaagde editie in 2019 en het besluit dat Graveland een eendaags festival blijft, is er dan eindelijk het eerste nieuws over Graveland 2020. Hollandscheveld zal op zaterdag 9 mei in het teken staan van de zwaardere metalen. De zwartgeblakerde thrash van Deströyer 666, de smerige death van Mortuous en de rammelende black van Ultra Silvam sieren als eerst op de poster. Vroege vogel kaartjes zijn tot 30 september in de verkoop voor 20,91 en met camping voor 39,17. Kinderen tot zestien jaar mogen weer gratis naar binnen.

[28-05-2019]

Meerdaagsheid, het is nogal een trend in het Nederlandse metalfestivallandschap aan het worden. Dynamo Metalfest breidt in 2019 uit naar twee dagen, Into The Grave zelfs naar drie. Logistiek gezien zal het zo zijn voordelen hebben voor organisaties, maar het is niet altijd evident dat het publiek er op zit te wachten. Voor de editie van 2020 besloot Graveland Open Air, dat twee weken geleden een geslaagd feest met onder andere Immolation en Marduk beleefde, het eens te vragen aan de bezoekers. Ruim zeventig procent van hen geeft de voorkeur aan een ééndaags festival in plaats van een evenement dat twee dagen duurt. Graveland Open Air 2020 zal daarom, net als voorgaande edities, één dag duren. De datum, 9 mei, kan vast in de agenda. Binnenkort horen we meer over de line-up.

 

Links: