Gratis metal bij Metal Front Coevorden

Een zekerheidje in het leven: de concerten van Metal Front Coevorden. Bekijk de programmering voor de komende periode.

Zaterdag 24 september presenteert Grand Decadence debuutdemo cd Breaking My Mind op het podium van MFC. De uit Friesland afkomstige band is beïnvloed door onder meer Black Sabbath, Megadeth, Pink Floyd en The Flaming Lips en levert een muzikale mix van psychedelische rock met metalinvloeden. De heren nemen een stapel plaatjes mee om te verdelen onder de aanwezigen. Een voorprogramma is gevonden in het metalpowertrio Hamerhaai, die uit de jaren negentig geïnspireerde hardcore en metal met Nederlandstalige teksten ten gehore brengen. Een soort kruisbestuiving tussen Obituary, Iron Age, Mötorhead en Normaal. Oh ja: de entree is gratis.

Kerst wordt dragelijk met A Very Heavy X-mosh op 24 december. Hoofdact is Ten Ton John: thrashy metal met groovende riffs, invloeden van hardcore, funk en tech. Denk aan het oude Machine Head, Tool en Gojira. Cleane zang afgewisseld met brute grunts. Dat maakt Ten Ton John een energieke band zowel op het podium als daar buiten.

Afkomstig uit Friesland is Deadspeak een drie hoofden tellende formatie die ‘old school deathmetal’ componeert. Beïnvloed door bands als Death, Benediction, Master en Morbid Angel schijnen Jasper, Patrick en Moanne nieuw licht op oude duistere zaken. De eerste EP Disolve the Dreams opgenomen door Michiel van der Plicht is in 2022 uitgebracht door Raw Skull Recordz.

Von Mollestein is ontstaan in 2019 te Nijmegen en is muzikaal het beste te omschrijven als aggrotech blackmetal of aggroblack. De muziek bevat zowel invloeden als pure aggrotech beats en industriële composities gemixt met snelle onbeschaamde (black) metal riffs. Dunkelwalt Immerkalt is het brein achter dit project en verantwoordelijk voor de gitaar, keyboard partijen en de productie, terwijl Mr. Cooger de ijssmeltende screams en grunts verzorgt. In 2021 wordt de formatie versterkt met het aantreden van Dr. J West die aan de al duistere muziek een extra donker randje toevoegt die perfect aansluit bij de reputatie en theatrale live shows.

 

Links: