Dragonforce, Ensiferum en meer nieuwe namen voor Dokk’em

De organisatoren van Dokk’em Open Air lossen een nieuwe reeks namen voor 2020. De absolute blikvanger is deze keer Dragonforce. De powermetalgroep sluit met met een exclusieve Nederlandse festivalshow de zaterdag af. Verder bevestigen eveneens Ensiferum, Hatesphere, Distillator, No Turning Back en Atmoran de komst naar Friesland.

 

[27-01-2020]

De organisatoren van Dokk’em Open Air losten zonet een nieuwe naam voor 2020. De Noorse blackmetalgod Abbath treedt samen met diens gelijknamige band op zaterdag 4 juli als co-headliner aan. Het betreft een exclusieve exclusieve Nederlandse festivalshow.

“De naam Abbath is onlosmakelijk verbonden met black metal. Frontman Abbath Doom Occulta maakte faam met Immortal en doet dit sinds 2015 met zijn eigen band. De Noorse band heeft inmiddels twee ijzersterke platen uitgebracht en staat dit jaar voor een exclusieve Nederlandse festivalshow als co-headliner op de zaterdag van Dokk’em Open Air 2020. Nog altijd gehuld in zijn zwart-witte facepaint, brengt hij samen met gitarist Ole André Farstad, bassist Mia Wallace en drummer Ukri Suvilehto een epische liveshow!”

 

[26-12-2019]

De line-up van Dokk’em Open Air 2020 werd eerder op de dag uitgebreid. Zowel UnleashedWednesday 13 als Epica zakken komende zomer naar de metaldriedaagse af. De laatstgenoemde groep treedt op vrijdag 3 juli als headliner aan.

“Is het al 10:00 uur? Mooi zo, want Epica, Unleashed en Wednesday 13 zijn bevestigd voor de 13e editie van Dokk’em Open Air! De symfonische metalband Epica sluit met een exclusieve festivalshow de Dokk’em-vrijdag af. Wednesday 13 (USA) is het geesteskindje en het alter-ego van voormalig Murderdolls-frontman Joseph Pool en komt een creepy show geven. Het Zweedse Unleashed breng Viking-thema’s geïnjecteerde deathmetal naar Dokk’em.”

De bijgewerkte poster ziet er als volgt uit:

 

[17-12-2019]

De twee Californische bands Death Angel en High On Fire zullen komende zomer allebei in Dokkum spelen. Binnenkort zal de eerste headliner bevestigd worden. Kaarten voor de vroege beslissers kosten €45 tot 31 december.

 

[20-11-2019]

Na drie jaar afwezigheid maakte Dokk’em Open Air tijdens de afgelopen zomer een geslaagde terugkeer. In 2020 volgt daarom gewoon weer een nieuwe editie, de dertiende om precies te zijn, en wel op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli met twee podia en een pre-party op donderdag 2 juli. Nog meer namen zullen volgen, maar Nile, Haken en Crystal Lake zijn alvast aangekondigd.

 

Links: