Decapitated verweert zich

Decapitated heeft zojuist het volgende bericht de wereld in gestuurd, waarin het alle aantijgingen ontkent:

“While we are not perfect human beings, we are not kidnappers, rapists, or criminals. As such, we strongly deny the allegations that have recently been brought against us.

We ask that everyone please reserve their judgement until a definitive outcome has been reached, as charges have yet to be pressed. Full testimony and evidence will be presented in due time, and we have faith in that process.

As there is uncertainty regarding a timeline for prospective proceedings and out of respect for fans and promoters, due to the severity of the claims, we have cancelled all planned touring.

All social media platforms have been temporarily disabled as they have been used as destinations for defamatory and malicious remarks. We would like to point out that the statements in the published police report were given prior to an arrest. At that point, no member of the band was aware of an active warrant being issued.”

[13-09-2017]

Inmiddels is de Europese tour van Decapitated volledig afgelast, deels omdat de band nog dertig dagen vastgehouden kan worden in Los Angeles voordat ze uitgeleverd kan worden aan Washington waar de vergrijpen plaatsgevonden zouden hebben.

“Due to recent events on their US tour, Decapitated are cancelling all future touring with immediate effect. No further statement is given at this time.”

Dit werd gepost op de website van Patronaat, de concertzaal waar een van de optredens ingepland stond. Reeds gekochte kaarten zullen worden geretourneerd. Hetzelfde geldt voor het optreden van Decapitated in het Belgische De Casino.

[13-09-2017]

Het Walese Venom Prison heeft zojuist bekendgemaakt niet meer mee te gaan op toer door Europa met Decapitated dit najaar (mocht die überhaupt nog plaatsvinden), waar het als support geboekt stond. De band postte het volgende op haar Facebookpagina:

 

De death metal/hardcore band heeft een geschiedenis met de rol van vrouwen in de metalscene, aangezien zangeres Larissa Stupar uit de band Wolf Down gestapt was vanwege het feit dat haar medebandleden sexistische mannetjes waren. In ons concertverslag van Gorguts/Havok/Fallujah/Revocation/Venom Prison in de Baroeg stonden we hier al even bij stil.

[12-09-2017]

Het begint nu toch wel serieus te worden omtrent het kidnapping-voorval van Decapitated. De krant The Spokesman-Review is in het bezit van rechtsdocumenten waarin de aanklacht van de ontvoerde vrouw gedetailleerd beschreven wordt. Effectief komt de aanklacht er op neer dat de vrouw op brute wijze verkracht is door verscheidene bandleden in de tourbus van de band. De details zijn niet mis en zijn hier te lezen (maar wees gewaarschuwd, het beschrevene is vrij expliciet). De zaak wordt hiermee een stuk ernstiger, of de vrouw nu de waarheid spreekt of de boel bij elkaar liegt.

[10-09-2017]

Het lijkt een eeuwige constante te zijn dat de Poolse death metalgigant Decapitated eens in de zoveel tijd iets akeligs moet overkomen. Fatale tourbusongevallen, noodlandingen met vliegtuigen, nog meer tourbusongevallen en onbetaalde royalties van Earache Records. Sinds vorige week kan de band aan dat rijtje nog iets nieuws toevoegen: aangehouden in Amerika op verdenking van kidnapping. Op 8 september werden alle vier de bandleden gearresteerd in Santa Ana in Californië na er een show gespeeld te hebben, op verdenking dat ze na hun optreden in Spokane op 31 augustus een vrouw tegen haar wil meegenomen zouden hebben. Alle bandleden dienen een borg te betalen van een luttele honderd duizend dollar. Of het om een legitieme ontvoering gaat, of om een doorgedraaide groupie is momenteel onduidelijk. Intussen heeft de advocaat van Decapitated laten weten dat de vrouw zelf instemde met haar bezoek aan de band en dat ze de bandleden ‘op goede voet’ verlaten heeft.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte. Wij hopen in ieder geval dat het optreden van Decapitated met King Parrot, Thy Disease en Venom Prison op 5 november in Het Patronaat te Haarlem gewoon doorgaat.

 

Links: