Controverse rond Steel Panther gitaarpedaal

Sinds de eerste single Death To All But Metal heeft Steel Panther een flinke naam voor zichzelf gemaakt in de muziekwereld. Verafschuwd door het imago en geliefd vanwege het vakmanschap. Je weet bij het lezen van songtitels als It Won’t Suck Itself, Goin’ In The Backdoor en Pussy Ain’t Free direct wat voor een niveau je kunt verwachten op tekstueel gebied. Dat is een tijd lang goed gegaan met hordes vrouwen die gretig en schunnig met Steel Panther meedansen op de podia van concertzalen als het Poppodium 013 in Tilburg.

Niet iedereen is echter gecharmeerd van het imago van de band. Toen de gitaarpedaalfabrikant TC Electronic de ‘Pussy Melter’ wilde uitbrengen met gitarist Satchel kon het bedrijf rekenen op wat verontwaardiging. Het pedaal, dat de omschrijving “When we met up with Steel Panther’s oh-so-humble guitarist, he had only one condition: that the tone be as wet as the ladies in the front row.” mee kreeg, is inmiddels van de website van de pedalenmaker gehaald. Dit nadat een online petitie om de verkoop van het pedaal te stoppen, steeds meer aandacht kreeg. TC Electronic heeft inmiddels een beleefd PR-praatje met de wereld gedeeld waarin het excuses aanbiedt. Gitarist Satchel hield op Twitter de humor hoog:

We zijn er wel benieuwd naar hoe de Zware Metalen-lezer hier naar kijkt. Moeten mensen niet zo gevoelig zijn en de grappen van Steel Panther wat lichter opvatten, of heeft de band deze keer echt een grens overschreden? Extra saillant is dan het feit dat er meer misogynistische lyriek te vinden is in menig top 40-nummer in Amerika, maar daar hoor je dan weer niemand over…

Link:

Steel Panther Facebook