Band erbij voor Schoonebeek Deathfest

Een nieuwe naam op het programma van Schoonebeek Deathfest. Uit Zweden komt over: Creeping Flesh. O, en, erg belangrijk bij death metal: er is bekendgemaakt welk bier en wordt geschonken op 2 september.

De heren van Creeping Flesh kwamen in 2013 voor het eerst bijeen in Gothenburg en mogen dit jaar duus tien kaarsjes uitblazen op de taart. In de tussentijd werden er twee EP’s, een compilatie en twee volwaardige platen uitgebracht: Into the Meat Grinder en …and Then the Bombs Came. De band is gemaakt voor hen die hun death metal sterk en krachtig opgediend willen krijgen (Bolt Thrower! Hail of Bullets! Asphyx!), het liefst voorzien van een oorlogs-sausje. Leuk detail: Creeping Flesh debuteert in Nederland tijdens Schoonebeek Deathfest.

Als u bier gaat bestellen in Schoonebeek (en de ervaring leert dat u dat doet), dan krijgt u gerstenat dat al sinds 1915 in Limburg wordt gebrouwen als eerbetoon aan Jan I van Brabant, Hertog van Brabant en Limburg.

[16-12-2022]:

Schoonebeek Deathfest heeft een nieuwe naam toegevoegd aan het programma van de jubileumeditie. Niemand minder dan de heren van Just Before Dawn komen het podium onveilig maken. 

In 2018 bracht het Nederlandse Raw Skull Recordz de derde plaat van de van oorsprong Zweedse band uit en Tides of Blood was direct een schot in de roos. Het album, met diverse gastzangers, scoorde direct 97 punten. Twee jaar later lag opvolger An Army at Dawn er maar zou het kunstje vast niet herhaald worden zeker…? Fout! Ook dit album kreeg 97 punten. Met Remco Kreft (Soulburn, Graceless) werd vervolgens een vaste zanger ingelijfd en die brulde de EP In the Realm of Ash and Sorrow meer dan verdienstelijk vol. Oh, en, live hoeft u zich ook geen illusies te maken. Just Before Dawn heerste op Pitfest 2018 en Pitfest Indoor 2022.

Inmiddels is ook de voorverkoop van Schoonebeek Deathfest gestart!

[25-11-2022]:

Na een jaar afwezigheid keert Schoonebeek Deathfest terug op de festivalkalender voor de vijfde editie. Het recept op het terrein De Boô in het Drentse dorp onder de rook van Emmen kan 2 september 2023 niet eenvoudiger: één podium, negen bands en een half uur pauze tussen de optredens in voor meer bier en plezier. De eerste namen zijn bekendgemaakt.

Het getalenteerde en toegewijde powertrio uit het nooden van Nederland Deadspeak, is de eerste naam op de lijst. Debuut-EP Dissolve the Dreams lever de heren de nodige aandacht en respect op binnen de Nederlandse deathmetalscene. Met het debuutalbum in aantocht, is het nu tijd om meer van Europa te veroveren. Deadspeak staat garant voor een intense mix van old school death/thrash en technische death metal. Voor liefhebbers als Blood Incantation, Malevolent Creation en Morbid Angel.

Scalpture is een vijfkoppig monster uit de omgeving van Bielefeld. Het geluid van de Duitsers zorgt voor een eerbetoon aan Bolt Thrower, maar doet ook denken dat van Asphyx. Nieuwste release Feldwärts is een heerlijke combinatie tussen Britse en Nederlandse death metal, gebracht met Duitse furie.

De derde band, weer terug van weggeweest: Altar. Godverredommeeee!

Na hun geweldige comeback in de Youth Against Christ-bezetting op Pitfest in 2018 en het spelen van een paar intense, agressieve liveshows, doofde het vuur helaas. Maar nu, nu de wereld zijn einde nadert, hebben de heren besloten weer tot leven te komen! De Final Crusade Against False Prophets begint met een exclusief optreden op Schoonebeek Deathfest! Laat je trommelvliezen barsten en voel je gezicht verstrakken bij de klanken van deze deathmetalmachine.

Lees ons verslag van Schoonebeek Deathfest 2021.

Links: