Alcatraz komt met hele lading bands voor 2021

Alcatraz Hard Rock & Metal Fest gaat gewoon door op 13, 14 en 15 augustus in Kortrijk en heeft nu een hele lading bands aangekondigd die de podia zullen bevolken. Zoek uw favorieten uit:

Later worden er nog meer namen toegevoegd aan de line-up. Mensen met een scherpe blik hadden al gezien dat Channel Zero twee optredens geeft: een set met louter materiaal vanaf het derde album Unsafe én een oldschoolset met nummers van de eerste twee albums. Nog een verdere toevoeging: alle bands die voor de editie van 2020 geprogrammeerd stonden en dit jaar niet komen, geven volgend jaar acte de présence. Op voorwaarde natuurlijk dat er niet weer iemand in een niet-eetbaar dier bijt

[12-05-2021]:

Licht aan het einde van de tunnel! In Kortrijk vindt 13, 14 en 15 augustus ‘gewoon’ Alcatraz Hard Rock & Metal Festival plaats. Drie dagen dus, met drie podia en een programma van zeventig bands en artiesten.

Aanvankelijk was het plan om de Alcatraz-editie te verspreiden over vier dagen. Vanwege de beperkte voorbereidingstijd die er nu nog is, heeft de organisatie dat idee voor dit jaar laten vallen en op de agenda gezet voor de editie van 2022. Het is nog niet duidelijk welke zeventig bands en artiesten dit jaar op de planken staan. Een aantal al aangekondige bands zullen optreden, maar er zijn ook enkele lege plekken die ingevuld moeten worden omdat vooral bands uit de Verenigde Staten de overstap naar Europa niet zullen wagen.

Een andere uitdaging zijn de veiligheidsmaatregelen om het gevreesde virus buiten de deur te houden. De organisatie gaat aan de slag met maatregelen om de veiligheid te waarborgen, maar gaat er vooralsnog vanuit dat er geen social distancing hoeft te worden aangehouden op het festivalterrein en mondkapjes niet verplicht zullen zijn. Het ligt voor de hand dat bezoekers gevaccineerd moeten zijn en een PCR-test moeten laten afnemen.

Links: