Shinedown en Ego Kill Talent in Hedon

Op 12 juni speelde Shinedown in de grote zaal van Hedon te Zwolle. Onze fotograaf Niek van de Vondervoort is zelfverklaard fan van de hard rockband en trok er op uit om de avond vast te leggen met zijn camera. De band Ego Kill Talent mag als eerste op komen draven, maar de Braziliaanse stonerrockers spelen wat langer door, waardoor een zekere tijdschemavertraging opgelopen wordt.

Een half uur later dan gepland betreedt Shinedown dus het podium, maar dat mag de pret niet drukken. Enkele nummers na de opener Sound of Madness begint het op te vallen dat zanger Brent Smith opvallend veel praat tussen de nummers door. Als dat wat teruggeschroefd was, had de band gemakkelijk twee tot drie nummers extra kunnen spelen. Ook maakt de band veel contact met het publiek in de vorm van high-fives en handschudden met de voorstaande toeschouwers.

Publieksinteractie krijgt verder vorm wanneer tijdens State Of My Head iedereen gevraagd wordt om de zaklamp van zijn mobiele telefoon aan te doen en door de lucht te zwaaien. Nu hingen die telefoons sowieso al in de lucht, want de jongste fans proberen gretig ieder moment van het optreden vast te leggen. Een enkeling achterin de zaal doet old-school mee door een aangestoken aansteker te heffen. Zoals gewoonlijk loopt de zanger voor het nummer Enemies door de zaal om het publiek aan te sporen tot springen wanneer hij een ‘go’-signaal geeft. Vanavond wordt dus duidelijk dat de gelikte hard rock van Shinedown in levende lijve door een evenzo gelikte liveshow vergezeld wordt.

 

Setlist:

 1. Sound of Madness
 2. Bully
 3. Cut the Cord
 4. How Did You Love
 5. I’ll Follow You
 6. Kill Your Conscience
 7. State of My Head
 8. The Human Radio
 9. Enemies
 10. Brilliant
 11. Second Chance
 12. Diamond Eyes (Boom-Lay Boom-Lay Boom)
 13. Simple Man (Lynyrd Skynyrd-cover)
 14. Devil

Foto’s:

Niek van de Vondervoort (The Stage Photographer)

Datum en locatie:

12 juni 2018, Hedon, Zwolle

Link:

Hedon