Napalm Death daagt de statica van de Baroeg uit

Grindcore-pionier Napalm Death is begonnen aan een tour door Europa en de Baroeg in Rotterdam was op 16 november een stop tijdens deze roadtrip. Hoewel het Nederlandse voetbalelftal een paar honderd meter verderop speelde, was de Baroeg uitverkocht en was alles goed voorbereid op een energieke avond vol grindcore en death metal.

Nieuweling Teethgrinder opent met een mix van grind, death en crust, en geeft een show die eindigt met een welverdiend applaus. Volgende op het podium is een andere Nederlandse metaloutfit. Disavowed en zijn brute death metal hebben wat last van een aantal problemen tijdens het vijfenveertig minuten durende optreden, maar het feit dat de zaal al goed gevuld is, toont de solide fanbase van de vijfkoppige band.

Eindelijk is het dan tijd voor Napalm Death en de Baroeg verandert meteen in een gekkenhuis. Massale riffs, grof geschreeuw, podiumduikers en een rusteloze pit, dat is wat de statica van het Baroeg-gebouw allemaal uitdaagt. Napalm Death is deze avond een sonische sloopkogel, een explosie die pas na zestig minuten een einde vindt. De fans krijgen precies waarvoor ze zijn gekomen.

Teethgrinder

Disavowed

Napalm Death

Fotos’s:

Markus Wiedenmann (Flickr)

Datum en locatie:

16 november 2018, Baroeg, Rotterdam

Link:

Baroeg