L.A. Guns teleporteert Gebr. de Nobel terug naar de 80’s

Een feestje bouwen in de Gebr. de Nobel op een nondescripte maandag in september? Laat het over aan de sleaze, blues en hard rock die gebracht werd door L.A. Guns, springplank voor Axl Rose met zanger Phil Lewis en gitarist Tracii Guns in de gelederen, en de supports Jared James Nichols en Stone Trigger. Onze fotograaf Markus Wiedenmann sprong in een tijdmachine en vergat gelukkig zijn hoogwaardige camera niet.

De avond wordt afgetrapt door het uit Dublin afkomstige Stone Trigger, dat meteen debuteert in Nederland. Dankzij de sterk op L.A. Guns gelijkende muziek wordt een verbazingwekkend goed optreden weggegeven.

Na de hardrockende start van Stone Trigger is het aan Jared James Nichols en zijn band om wat blueskracht te laten horen. Getuige de grote hoeveelheid fans vooraan het podium zijn een hoop mensen naar Leiden gereisd om dit optreden mee te pakken. Dat is weinig verrassend, aangezien het optreden erg energetisch gebracht wordt. Blues en rock stroomt door de aderen van het trio en aan het einde komt gitarist Tracii Guns nog even kijken om een cover van Black Sabbath te brengen.

L.A. Guns, met dus Tracii Guns en Phil Lewis aan boord, brengt echter alles weer terug naar de feestelijke hardrockvibe in de Gebr. de Nobel. Het livealbum dat een aantal weken geleden uitgebracht is, bleek een perfecte voorbeschouwing te zijn van het optreden dat je mag verwachten van deze muzikanten. Cool groovende hardrocknummers verspreiden, ondanks de maandag, een uitgelaten en aanstekelijke sfeer die zijn energie afgeeft op de aanwezigen. Een fijn optreden om eventjes terug geteleporteerd te worden naar de jaren ’80 door een band die desondanks nog ferm in het hier en het nu staat.

Foto’s:

Markus Wiedenmann (Flickr)

Datum en locatie:

10 september 2018, Gebr. de Nobel, Leiden

Link:

Gebr. de Nobel