Night Flight Orchestra in Tivoli de Helling

Onze fotograaf Markus Wiedenmann trok naar Tivoli de Helling om foto’s te maken van het Zweedse The Night Flight Orchestra. Niet per se een band die je op Zware Metalen zou verwachten, maar de classic rock-formatie rond Björn Strid (zanger van Soilwork) heeft een gemêleerd gezelschap om zich heen verzameld en geeft daarmee swingende optredens. Fotograaf Markus stuurde de volgende anekdotes met de foto’s mee.

Ook al heeft Utrecht geen vliegveld, toch vertrok er op woensdag 13 december een vlucht vanaf de vijfde stad van Nederland. The Night Flight Orchestra nodigde reizigers uit om op reis te gaan vanaf het tijdelijke vliegveld Tivoli de Helling.

Het boarden begon om half 8 en verliep vlot met een consistente stroom aan arriverende concertbezoekers. De crew van The Night Flight Orchestra telde acht leden: Björn Strid (bekend als zanger van Soilwork), Shalee D’Angelo, Jonas Källsbäck, David Andersson, Sebastian Forslund en Rikard Larsson. Zij werden versterkt door twee stewardessen die prachtige achtergrondzang toevoegden.

Het vertrek was gepland om half 9 en verliep probleemloos. The Night Flight Orchestra maakte een vlucht van ruim negentig minuten door de wereld van de classic rock. Uiteraard werd veel aandacht besteed aan de derde en recente plaat Amber Galactic, met aanstekelijke rock ‘n roll-nummers als Midnight Flyer en Domino.

De landing kon het beste omschreven worden als een rock solid touchdown, ondanks dat het een stormachtige avond was. De vluchten van The Night Flight Orchestra zijn zeldzaam maar zeer plezierig. Bekijk vooral eens het vluchtschema om een trip te nemen.

 

Fotografie

Markus Wiedenmann

Datum en locatie

13 december 2017, Tivoli de Helling, Utrecht

Link

Tivoli de Helling