Suicide Silence – Remember​.​.​. You Must Die

Suicide Silence. Klinkende naam, lange geschiedenis. Pionierswerk, zoveel is zeker, toen ze met The Cleansing en No Time To Bleed deathcore op de kaart zetten. Sindsdien is er van alles en nog wat gebeurd en gaat het richting metalcore, hardcore, en death metal, zonder dat de oorspronkelijke deathcore herkauwd wordt. Niet erg/wel erg, hangt er vanaf wanneer je met de band in contact gekomen bent vermoed ik.


Remember​.​.​. You Must Die heb ik lang laten inwerken, omdat ik er niet aan uit raakte. Het is een blend geworden van groove metal, NWOAHM, Cannibal Corpse (Capable of Violence (N.F.W.)), thrash, wat sludge en ja … ook deathcorebreakdowns en -blasts. Het album is veeleer nummergericht, met bijzonder veel brutaliteit in de vocalen (die hard staan), waarin de refreinen een relatief grote rol spelen. Het bonkt en stompt langs alle kanten, maar op een zeer haalbare manier. Geen bulldozer vol onaflatende agressie meer zoals we die op de eerste albums te horen kregen, nu zijn het headbangbare en mashup-metal pitplezierders. Een beetje van alles, een SUV met 4×4 die netjes de verharde oprit oprijdt. Degelijk, zonder echt uit te blinken in één van de elementen die ze aanwenden. Heel voorspelbaar allemaal, en verteerbaar gemaakt voor de doorsnee metalhead, zeker met de getelefoneerde trage stukken die alle agressie en flow telkens opnieuw doorbreken in plaats van te temporiseren.

Allemaal goed en wel, zo een allegaartje, maar wat blijft daar achteraf van over? Bitter weinig vrees ik. De nummers zijn niet bepaald memorabel, achteraf is het zoeken naar wat is blijven hangen. De Cannibal Corpse-riffs, een paar woorden uit titels van nummers, een hook of twee … maar veel meer niet. Het enige voordeel dat deze band heeft, is dat het een festivalwaardige band is die ondanks zijn “deathcore”-stempel ook bij liefhebbers van thrash en death metal weinig weerstand zal veroorzaken. Een heel veilige keuze dus. Zeker als ze dan ook nog eens oud materiaal spelen die de “oude” fans blij maakt. Meuh.

Score:

70/100

Label:

Century Media, 2023

Tracklisting:

 1. Remember…
 2. You Must Die
 3. Capable of Violence (N.F.W.)
 4. Fucked for Life
 5. Kill Forever
 6. God Be Damned
 7. Alter of Self
 8. Endless Dark
 9. The Third Death
 10. Be Deceived
 11. Dying Life
 12. Full Void

Line-up:

 • Hernan “Eddie” Hermida – Keel
 • Mark Heylmun – Gitaar
 • Chris Garza – Gitaar
 • Dan Kenny – Bas
 • Ernie Iniguez – Drums

Links: