N​.​N​.​M. – Neanderthal Nöise Machine

Leuk höör, weer zo’n band die een typerend geluid brengt. U mag raden welke band N.N.M. beïnvloedt. Neanderthal Nöise Machine is de debuut MLP van deze Duitsers. De band bestaat uit: Alimai (In League With Satan, Bestial Evil), Ace (Witchunter, Bestial Evil) en Bastard (Blasphemophagher, Ripping Death, Bestial Evil, ex-Baphomet’s Blood). Altijd leuk zo’n rijtje met bands, maar ik ken er geen enkele van. Kijkend naar de bandnamen kan je wel een gok doen welk type muziek die groepen maken.

 

Neanderthal Nöise Machine start met een gitaarslide en duikt vervolgens in een typische hardcore/Cro-Mags riff. Deze wordt herhaald tot het einde van het liedje. Op de andere songs zie je ook dat de band nog wat kan groeien qua songwriting. Nu zijn het óf herhalende riffs óf veel ideeën die achter elkaar zijn gezet en wordt je met enthousiaste licks om je oren gegooid. Dat gaat wat van de hak op de tak soms. De vocalen hebben veel badkamereffect en zijn ok. Ze zijn ruig, maar missen wat kracht om zichzelf te onderscheiden. Bovendien verzuipt het allemaal wat in de wilde gitaarsolo’s. Typisch zo’n band waarbij de zanger ook een instrument bespeelt en vooral dat laatste eigenlijk leuk vindt. De zang wordt ‘erbij’ gedaan. Alleen op broodnodige momenten worden repeterende teksten geopperd. Jammer, want juist daar kan je je als band onderscheiden in dit genre. De riffs zijn smakelijk, zoals op Snorting Shit on your Tits, met smerige teksten en wederom wild en arrogant soleerwerk. Dirty heeft redelijk strakke d-beat van wat oude Discharge vermengd met brommende Motörhead-bassen. Dit alles ingespeeld na niet al te veel oefenen, waardoor het chaotische blijft.

Dit is een debuut met leuk riffwerk, zij het wat standaard. Het is een verzameling liedjes met gitaargerichte thrashy rock ‘n roll. De solo’s zijn arrogant en over-the-top. Het gedrum is vrolijk en de cymbalen kletteren meer dan eens. De vocalen zijn minder geslaagd. Deze zijn wat weggedrukt in de mix en hebben te weinig aandacht gekregen qua zanglijnen en intonatie. Dit is gewoon niet meer dan aardige muziek voor fans van oude Motörhead en oude Venom.

Label:

Dying Victims Productions, 2020

Tracklisting:

  1. Caligüla
  2. Snorting Shit on your Tits
  3. Rölling through the Night
  4. Dirty Jailbait Asshöle
  5. Red-light Streets
  6. Wild, Dirty & No Remörse

Line-up:

  • Ace – Gitaar, achtergrondvocalen
  • Alimai – Drums, Vocalen
  • Bastard – Basgitaar, achtergrondvocalen

Links: