Meatal Ulcer / S.M.E.S. ‎– Split

De derde uit de rij der goregrindplaten die ik doorgenomen heb de afgelopen periode is deze, een ultrakorte split met Meatal Ulcer uit Australië en Erwin De Groot zijn S.M.E.S. Blijkbaar is deze Nederlander nog steeds heel erg actief. Velen kennen hem van zijn periode bij Last Days of Humanity, persoonlijk volg ik hem vooral bij S.M.E.S. (Schijten Met Een Stijve), omwille van de extreem debiele kutmuziek die hij er mee maakt. The Good, The Bad & Me uit 2003 is mijn favoriet, met imbeciele trance/technogore, cybergrind zo u wil. Ook het project KOTS kon mij wel krijgen. Bizarre Leprous Productions heeft deze nieuwe split uitgebracht, een label dat garant staat voor excellente troep.


Meatal Ulcer had ik voorheen nog niet gehoord. Deze versnelde kennismaking laat meteen intens horen welke methodiek deze band toepast. Ze hoeven niet aangespoord te worden om de cadans op te drijven: nóg meer impulsen en het wordt één lange trilling. Tussen de intro’s door krijg je bij Meatal Ulcer het gevoel dat je op een driedubbele bouwwerf staat waar totale chaos heerst. Dit is zeer vergelijkbaar met Last Days of Humanity trouwens. Veel mensen weten overigens wel hoe dat klinkt, dankzij dit filmpje met Bert & Ernie. Prima werk van Meatal Ulcer, dat net iets bruter en organischer klinkt dan de doorsnee goregrindband.

Hierna volgen vier nieuwe nummers van S.M.E.S., dat al 354 jaar hetzelfde klinkt. Het blijft dan ook extreem zwakzinnig voor de dag komen met pipikakacombo’s die uit het piemelvagina(ga)atje druipen. Mentaal beschadigde zaadpraat in een volledig digitaal gemaakte techno”metal”setting met lolzorz-grappige geluidjes die je vroeger kon horen tijdens compilaties van home video’s uit Frankrijk waarbij mensen van een trapje vielen of een taart in het gezicht kregen. HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!! S.M.E.S. maakt het gewoon NOG grappiger door gaandeweg tijdens de nummers de drumcomputer op te drijven richting maximum. Ofwel door er een ouderwetse Bonzaibeat in te gooien. Ofwel door gewoon gitaargerag te herleiden tot het vingervlug indrukken van toetsen. Geniaal toch? Tuurlijk niet. Maar dit soort van stompzinnigheid is gewoon subliem in zijn genre.

Label:

Bizarre Leprous Productions, 2020

Tracklisting:

1. Meatal Ulcer- The Art Of Decapitation
2. Meatal Ulcer – The Sadomaster
3. Meatal Ulcer – Multiple Punctures To The Throat And Face
4. Meatal Ulcer – Cut Me Open
5. Meatal Ulcer – Gallbladder Arousal
6. Meatal Ulcer – Retreat To Madness
7. S.M.E.S. – Jan Schrapt Unne Wortel
8. S.M.E.S. – Sperm Perm
9. S.M.E.S. – The Cunttractor
10. S.M.E.S. – Ho Lie, Low High

Line-up:

  • (Meatal Ulcer) Jack – Stem, gitaar, programmering
  • (Meatal Ulcer) Leo – Stem, gitaar, programmering
  • (S.M.E.S.) Erwin De Groot – Alles

Links: