Hyponic – 前行者

Hyponic uit Hong Kong stuurde me enige tijd terug de laatste full-length op, waarvan de titel zou staan voor ‘voormalig monnik’. Het klinkt raadselachtig, en zo kan je deze muziek wel omschrijven, maar de term funeral doom zou ik er persoonlijk niet opplakken (zoals de band dat doet), hoewel er wel wat raakvlakken zijn met het genre.

Het werk van deze Chinezen plaats ik eerder binnen het wazige en psychedelische metalgenre. Bakken distortion, een overdosis effect op de vocals waardoor deze mysterieus klinken en een grimmige sfeer creëren die deels ook ondersteund wordt door dark ambient. De donkere massa die nergens echt log en slepend klinkt, wordt afgewisseld door intense, snijdende gitaarlijnen die zorgen voor wat afwisseling in dit ijzige verhaal.

Een raaklijn met het funeral doom genre is wel dat deze lange tracks eindeloos door lijken te gaan, met pikzwart gedreun dat nergens variatie in snelheid vertoont. Op die manier is dit plaatje een typische nachtelijke wegdromer geworden die behoorlijk psychedelisch geladen is. Zeker eens proberen, dus.

hyponic

Label:

Weird Truth Productions, 2016

Tracklisting:

  1. 前行者
  2. 誅滅零八
  3. 最後陳述
  4. 寧劈不回
  5. 飄流
  6. Intro

Line-up:

  • Roy – Drums
  • Wah – Gitaar, zang

Links:

Score: 76/100