Каландар – Домок о шести досок

Godverdomme hier gaan we weer. Een cassette van New Era Productions, zoals we er overlaatst eentje hadden van Леший. Леший maakt deel uit van het collectief genaamd Pleskau Brethren (Псковское братство), samen met Hexenvomit, Labynkyr, Mysticité, Needle Fetish, Ógilt, Oxta, Sidekut Slave, Virgin Pimp, Крюкокрест, Неделя Доброты, Плескау Моторокерс en anderen. Каландар hoort dan weer tot de Bosporan Brotherhood, samen met Deathbrith Experience, Hexenoise, Kanada Kommando, Militant Sect, Nadsad, Omega Void, Pozar, Pure, Spitter, Tafna en Xerodrome. Leer ze allemaal maar van buiten zou ik zo zeggen.

Als ik deze plaat in de vertaalmachine gooi dan komt er als titel Een huis op Zes Planken uit. Of het klopt weet ik niet, wat ik wet weet is dat dit een bijzonder smerig, met haken en ogen in elkaar gezet stuk punkass black metal is met hooligan-brutaliteit en een obligatoire kwak zure Russische room en een niveau van rauwheid genaamd bleu. Schreeuwlelijke katharsis waarbij de planten in de opnamekamer meteen bruin worden, omwille van de piepende en gillende gitaren, het lijkt wel een plattelandsorgie in Siberië waarbij men vergeten is antivries toe te voegen aan het glijmiddel. Geen stofzuiger- maar verhakkelaarsblackmetal, waar religieuze symbolen in verdwijnen en terugkeren als oplosmiddel om de wodka nog spiritueler te maken.

Nog een bandje om de stapel herrie van 2021 groter mee te maken. Underground spul uit Rusland, één van de brandhaarden qua raw black metal dezer dagen. Bezint eer ge begint.

Label:

New Era Productions, 2021

Tracklisting:

1. Домок о шести досок
2. Смерть в середине лета \ у Христа за пазухой
3. Кали Юга рок & ролл
4. Голоса убитых кротов
5. Утренняя песня
6. Гул катакомб
7. Протвоядие (кровелëд)
8. Мытарства

Line-up:

  • K. – Bas
  • V. – Drums
  • A. – Gitaar, keel

Links: