Worm vernoemd naar Cannibal Corpse’s Alex Webster

Tijd voor paleontologie op Zware Metalen. Ofwel: de studie naar fossiele resten of sporen van organismen. In 1994 verzamelde onderzoeker Derek Armstrong namens het Koninklijk Museum in het Canadese Ontario om ze te laten bekijken op sporen van een ver, ver verleden. Een verleden van 400 miljoen jaar geleden om precies te zijn.

Pas jaren later komen de fragmenten op het bureau van wetenschappers van de het Koninklijk Museum, de Universiteit van Bristol (Engeland) en Lund (Zweden) terecht. Die ontdekken er vervolgens de kaken van een zeeworm in, zo is nu bekend gemaakt. Op basis van de omtrek van de kaken, komen de heren tot de conclusie dat ze hebben toebehoord aan een worm die een lengte van één tot twee meter moet hebben gehad. De monsterlijke worm moet met zijn kaken zijn slachtoffers (vissen en inktvissen) hebben gegrepen om ze vervolgens mee te sleuren naar zijn donkere hol.

Rest de wetenschappers nog de nieuwe wormsoort een naam te geven. Dat wordt: Websteroprion armstrongi, waarbij het laatste deel staat voor vinder Derek Armstrong en het eerste deel voor… Cannibal Corpse-bassist Alex Webster. Dat omdat hij, volgens één van de wetenschappers (en die heeft er dus voor doorgeleerd), zijn instrument ‘als een gigant behandeld’.

Het fossiel

3D-reconstructie van de kaken van de Websteroprion armstrongi

De Websteroprion armstrongi op jacht
Alex Webster

Link:

Cannibal Corpse Facebook