Strafkorting bedreigt het voortbestaan van baroeg

Strafkorting bedreigt het voortbestaan van baroeg

Uit de baroeg mailinglist:

Het in januari door het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente IJsselmnde genomen besluit om Jongerencultuur Centrum Baroeg in 2002 een strafkorting van € 37.290,- op te leggen vormt een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van Baroeg. De totale subsidie van Baroeg daalt hiermee van € 148.543,- naar € 111.253,-


De financiële speelruimte van Baroeg is nog verder aan banden gelegd door het besluit om een flink deel van de nog wel toegekende subsidie niet meer aan Baroeg over te maken, maar rechtstreeks in de vorm van huurpenningen met de dienst Sport en Recreatie te verrekenen. Baroeg wordt hiermee feitelijk onder curatele gesteld.


De reden voor het opleggen van deze strafkorting is volgens het Dagelijks Bestuur dat er in het jaar 2000 sprake geweest zou zijn van wanbeleid inzake de kasadministratie door de Stichting Baroeg.


Volgens het bestuur van Baroeg is er geen sprake geweest van wanbeleid, maar is men het slachtoffer geworden van diefstal. Het bestuur geeft toe dat er in dat jaar op twee momenten grote onregelmatigheden in de kasboekhouding zijn aangetroffen. Nadat er duidelijke aanwijzigen voor diefstal waren geconstateerd en ook een uitgebreide controle van de administratie geen fouten aan het licht bracht is aangifte gedaan van diefstal.


Al met een zware strop voor de baroeg. De baroeg MOET blijven :mad:.


Voor het complete persbericht klik hier.

Mutation bedankt voor het submitten van het bericht.


Website baroeg: http://www.baroeg.nl