Imperia, Asrai en The Wounded, 20-01, Den Haag

Imperia, Asrai en The Wounded, 20-01, Paard – Den Haag

Het Paard is nu al weer een aardig tijdje open sinds de verbouwing. Echt veel metalbandjes komen er nog niet maar ik was dan ook blij te horen dat Imperia er zou spelen. Helaas was de zaal nog maar amper gevuld toen de eerste band, The Wounded, al om 8 uur het podium betrad.

The Wounded

De eerste band begon goed aan haar optreden. Gelukkig stroomde er gedurende het optreden steeds mensen naar binnen. Maar de zaal reageerde niet al te enthousiast op de doomie muziek met een hoog elektro gehalte. Opvallend was de cover van Smells Like Teen Spirit, als de band de tekst veranderd had konden ze dit als een eigen nummer uitbrengen. Helaas sloot de band af met 2 hele rustige nummers, wat het pit uit de set haalde. Toen de band gezegd werd dat het optreden afgelopen was verlieten ze dan ook lichtelijk geïrriteerd het podium.

The Wounded

Asrai

Giel Beelen, een 3FM Dj, noemde ze onlangs nog de Tokkies van de gothic metal. Nou wil ik dat niet herhalen maar er had iemand wel beter op moeten letten tijdens het opbouwen. De microfoontjes die op de toms stonden waren de zaal in gericht. Dit werd wel opgelost maar het is toch aardig knuddig. De band blinkte dan ook niet echt uit, podiumpresentatie was wel leuk, maar qua strakheid of geluid blonk de band niet echt uit. Hun enige sterke punt was hun muziek, dat is leuk als je er helemaal weg van bent. Maar iets meer overtuigingskracht kan geen kwaad! Toch waren de meeste mensen uit de zaal wel voor deze band gekomen. In de setlist zat genoeg variatie, de 2 nummers die nu bij de Box te zien zijn passeerde wel erg vroeg de revue.

Asrai

Imperia

Het optreden van Imperia begon met enige technische problemen. Helena, gekleed in strak latex pakje (het oog wil ook wat), sprong hier op in met een politiek incorrecte en slechte grap en een anekdote over roken op het station. Maar wat ze toch een strot! Daarom was het erg jammer dat de rest van de band een beetje erbij stond als de band rondom Helena. Strak waren ze wel en de show verveelde me niet. De setlist bestond, wat wel voorspelbaar was, voornamelijk uit nummers van de nieuwste cd. Helaas hield een groot deel van het publiek het toch voor gezien. Jammer want Imperia stond goed te spelen en had een lekker geluid.

Helena

Links:

0 Responses to Imperia, Asrai en The Wounded, 20-01, Den Haag

 1. Tormented soul says:

  [quote]Helaas sloot de band af met 2 hele rustige nummers, wat het pit uit de set haalde[/quote]

  wie gaat er dan ook pitten op The Wounded |:(

 2. NecRobert says:

  Ik kan anders erg goed pitten op The Wounded…ik word er altijd erg moe van :rolleyes:

 3. Pied Piper says:

  Mmm, bijzonder matige optredens die avond.
  Onbegrijpelijk dat The Wounded als eerste moest, gevolgd door twee niet-boeiende bands. The Wounded had hoofdact moeten zijn zodat ze een fatsoenlijke soundcheck hadden gekregen! En het leek er inderdaad op dat die lui van Amateuria elkaar niets te melden hadden en het bij elkaar geraapt zooitje is.

 4. TekNoir says:

  The Wounded had al veel groter kunnen zijn ja.

 5. says:

  Tormented Soul is dat nu gewoon een flauwe grap of begrijp je de zin echt niet?

  Verder verbaas ik me er ook over dat The Wounded als eerste staat terwijl dat dus de enige interessante band is. Ik ga ze vanavond zien in Brogum en ben erg benieuwd.

 6. Tormented soul says:

  verwacht je van mij dan flauwe grappen :rolleyes:

 7. Sater says:

  [quote]de doomie muziek met een hoog elektro gehalte. [/quote]
  Huh?

 8. ElitE says:

  wat een bitch was dat wijf van imperia :r

 9. Sater says:

  Rockbitch!

  Eigenlijk wel jammer dat ik er niet bij was. :bla:

 10. says:

  The Wounded -> :Z
  Asrai -> :Z
  Imperia (a.k.a. Pamela Anderson) -> :Z

  Ik weet het wel, smaken verschillen, maar mensen, wat een line-up zeg. Drie slaapverwekkende bands bij elkaar, met Asrai als dieptepunt – hoe verzin je het…

 11. SeraphErik says:

  “… De band blinkte dan ook niet echt uit”
  “…blonk de band niet echt uit”

  Arjan, kom op hee. Het is natuurlijk ‘blonk’. Toch 50% goed.
  Flauw om op taalfouten te zeiken, maar het is bedoeld als opbouwende kritiek (the magic words!). Let ook op het (ontbreken van) kommagebruik.

 12. FRNK says:

  Erik, let es op man : “..de 2 nummers die nu bij de Box te zien zijn passeerde..”; “Maar wat ze toch een strot!” 😛

  Maar bedankt voor de recensie, hoeven we die lui tenminste niet te gaan bekijken om vervolgens teleurgesteld te worden als ik dat zo lees..

  :bier:

 13. lykle_wolfheart says:

  “doomie muziek met een hoog elektro gehalte”

  leg eens uit? |:(

 14. arrebar says:

  Wat dat doomie muziek met een hoog elektro gehalte betreft. Het is nergens mijn bedoeling geweest om hun hokje te omschrijven. Alleen zul je altijd mensen hebben die zodra ze het woordje doomie lezen aan doom metal gaan denken. Ik omschreef de sfeer die de muziek, in mijn oren had. Als ik de stijl had omschreven was het wel heel anders geformuleerd. Want ik gebruik de term muziek en als ik het keihard in de hokjes van een stijl had gepropt dan had ik er keihard een stijl neergezet. Kennelijk is dat verschil voor sommige mensen nogal onduidelijk.

Geef een reactie