Kiske – Past In Different Ways

Kiske – Past In Different Ways
Frontiers Records, 2008

Dat voormalig Helloween-zanger Michael Kiske de weg ietwat kwijt is, moge inmiddels duidelijk zijn. De beste man is door God bevlogen, heeft zich publiekelijk van de metalscene afgekeerd en wil alleen nog maar positieve muziek uitbrengen. Vervolgens zingt de man her en der op diverse rock- en metalprojecten, staat een project met Kai Hansen (Gamma Ray) en Roland Grapow (Masterplan) in de steigers en komt nu per slot van rekening een plaat uit onder de eigen naam met alleen oude Helloween-songs. Nu vraag ik je.

Echter, zoals de titel van deze plaat reeds doet vermoeden, is er iets raars aan de hand. Wat heeft Der Kiske gedaan? Zo ongeveer alle door hem gepende songs heeft hij opnieuw opgenomen en in een akoestisch jasje gestoken. In sommige gevallen pakt dat heel aardig uit (You Always Walk Alone en A Little Time), in sommige gevallen wijkt het bijna geen strobreed af van het originele materiaal (I Believe of Your Turn), maar over de gehele linie wordt de luisteraar slechts geconfronteerd met een herbewerking van wat doorgaans als het slechtste Helloween-materiaal wordt beschouwd (de eerstgenoemde twee voorbeelden en het prima Kids Of The Century daargelaten). De meeste songs waren van origine al balladesque en zijn dat in de huidige vorm nog steeds, en het is dan ook maar sporadisch dat Kiske met deze versies volledig kan overtuigen.

Past In Different Ways is leuk voor de Helloween-fan die alles een keer gehoord wil hebben, en an sich niet heel slecht gebracht. Waar Kiske echter nog steeds het meest mee imponeert is zijn stemgeluid, wat de tand des tijds voorbeeldig doorstaan heeft. Deze plaat zou een afsluiting van een tijdperk moeten zijn voor de beste man, maar wat mij betreft is de bevlieging spoedig over en komt hij met zichzelf in het reine om gewoon weer bij een lekker strakke power metalband te zingen, want het is daar dat ‘s mans strot nog altijd het best tot zijn recht komt.

Tracklist:

  Kiske - Past In Different Ways
 1. You Always Walk Alone

 2. We Got The Right

 3. I Believe

 4. Longing

 5. Your Turn

 6. Kids Of The Century

 7. In The Nightv
 8. Going Home

 9. A Little Time

 10. When The Sinner

 11. Different Ways
Line-up:

 • Michael Kiske – vocals, guitars

 • Sandro Giampietro – guitars

 • Fontaine Burnett – bass

 • Karsten Nagel – drums
Links:

0 Responses to Kiske – Past In Different Ways

 1. ProgTon says:

  zouden meer mensen moeten doen tot het geloof komen

 2. Blasphemer says:

  Tot het geloof in wat? Akoestische muziek? |:(

 3. karnivoor says:

  hehe, dat hij spoedig mag sterven, wat een ellende dit

 4. Y Draig Goch says:

  Hahaha, geef de beste man a.u.b. een spuitje voordat hij nog verder gaat met deze muzikale wanvertoning.

 5. says:

  Euthanasie mag niet van Jezus!

 6. karnivoor says:

  en jezus mag niet van mij!!

 7. Sick mental Fuck says:

  Ben het eens met Y Draig Goch, sommige mensen moet je uit hun leiden verlossen!
  :gun:

 8. says:

  ik dacht dat hij uit duitsland kwam…

  ik vind de nieuwe versie van We got the right prima klinken maar iets als a little time heeft wat slaps terwijl t origineel echt nog steeds met volle vaart uit je speakers knalt…

  ik sla m over en zet de keeper cd’s nog effe op…

Geef een reactie